GAME OVER I PRIJE KRAJA? / Bernardić siguran u pobjedu već odabrao tim s kojim će voditi SDP, evo tko je uz njega

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

U subotu, 26. studenoga, bit će održan drugi krug izbora za novog predsjednika SDP-a, no mnogi već smatraju kako je pobjeda Davora Bernardića tek puka formalnost.

23.11.2016.
11:39
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Bernardić je u prvom krugu osvojio 46 posto glasova, naspram svog protukandidata Ranka Ostojića koji je dobio upola manje. Ostojić, prema pisanju Jutarnjeg lista, nije čak ni zatražio podršku poraženih kandidata u prvom krugu što se protumačilo kao prihvaćanje poraza.

Image
REZULTATI IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: /

Bernardić i Ostojić ušli u drugi krug! Pogledajte kako su prošli ostali kandidati

Image
REZULTATI IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: /

Bernardić i Ostojić ušli u drugi krug! Pogledajte kako su prošli ostali kandidati

Bernardićev zamjenik bit će Rajko Ostojić

Bernardić dotle ne gubi vrijeme i već radi na ostvarivanju prvog cilja - ujedinjavanju SDP-a, svjestan dubokih podjela koje je Zoran Milanović ostavio u nasljeđe. Pritom želi dobiti podršku Kluba zastupnika SDP-a koji čini jezgro Milanovićevog stranačkog establišmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je stranka u oporbi, Sabor im je glavna pozornica preko koje mogu politički djelovati i dopirati do birača, piše Jutarnji. U tom smslu i te kako mu je vrijedna podrška koju mu je dao Siniša Hajdaš Dončić, jedan od vodećih ljudi iz Milanovićeve garniture.

Bernardićev najčvršći oslonac u borbi za vodeću stranačku funkciju je bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić koji se kandidirao za člana Predsjedništva i vrlo vjerojatno će postati zamjenik predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računa na Grbina, Bauka i Glavaševića

Također, vrlo je vjerojatno da će među četiri potpredsjednika biti i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zatim Vesna Nađ, bivša zamjenica ministra branitelja Freda Matića, a moguće i šef osječkog SDP-a Domagoj Hajduković koji se odrekao svoje kandidature u korist Bernardića.

Među ljudima koji su poduprli Bernardića još su i aktualna predsjednica Glavnog odbora SDP-a Romana Jerković, predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović, Robert Lujić iz brodsko-posavske stranačke organizacije i Ivo Jelušić iz zagrebačkog SDP-a. Među pripadnicima 'stare garde' na koje Bernardić računa spominju se Peđa Grbin (inače šef stožera Ranka Ostojića), šef splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk te Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuju se i glasine da je iskazanom podrškom Bernardiću Tonino Picula osigurao kandidaturu za predsjednika države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo