Evo što će si Josipovićev ured pokloniti za Božić!

2.12.2010.
10:47
VOYO logo

Prema informacijama iz Ureda predsjednika, u ovom valu Pantovčak planira nabaviti četrdesetak velikih državnih zastava te ''odgovarajući broj auto i stolnih zastavica za konkretni posjet''. Procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 200 tisuća kuna godišnje, a Ured namjerava s dobavljačem sklopiti okvirni sporazum na tri godine, što je, ističu, ''sukladno Zakonu o javnoj nabavi''.

Hrvatskih zastava zasad, čini se, na Pantovčaku ne nedostaje jer je u objavljenom natječaju riječ isključivo o zastavama stranih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Javni natječaj je objavljen za nabavu zastava koje Ured predsjednika tradicionalno postavlja, u znak dobrodošlice, prilikom službenih posjeta stranih predsjednika. Isto je uobičajen protokolarni čin i u drugim zemljama koje tako dočekuju i našeg predsjednika'', objasnili su za Novi list u uredu Ive Josipovića.

No, o kojim se sve zemljama radi, nisu željeli otkriti jer se ''konkretni državni posjeti ne mogu objaviti toliko unaprijed''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, očito je da se ne nabavlja jednak broj zastava za svaku zemlju.

''Točan broj razlikuje se od posjeta do posjeta jer ovisi o tome posjeduje li već neke od zastava Ured u svom arhivu. Znači, zastave se ne naručuju za jednokratnu upotrebu nego se čuvaju za buduće posjete'', kažu na Pantovčaku, dodajući da se, naravno, događa da se ''uslijed češće upotrebe neke od zastava i unište'', pa taj nedostatak zastava treba popuniti, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201007200804006 arti-201002030645006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo