ODGOVORILI NA UPITE / DIP se oglasio o odluci Ustavnog suda: 'Odluke će ovisit o postupanju izbornih sudionika'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

Buduće konkretne odluke Državnog izbornog povjerenstva u izbornom procesu ne mogu se unaprijed najaviti nego će ovisit će o postupanju izbornih sudionika u svakom pojedinom slučaju

18.3.2024.
17:37
Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Nakon današnje odluke Ustavnog suda o kandidaturi prdsjednika Republike Zorana Milanovića, Državno izborno povjerenstvo oglasilo se priopćenjem. Rekli su da će sukladno ovlastima osigurati izbore u skladu s Ustavom. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske u vezi s upitima pojedinih medija za komentiranjem današnjeg Upozorenja Ustavnog suda Republike Hrvatske u vezi moguće kandidature Predsjednika Republike Hrvatske na predstojećim parlamentarnim izborima, ističe da će, sukladno svojim ovlastima, osigurati održavanje izbora za Hrvatski sabor u skladu s Ustavom, zakonima te svojim obvezatnim uputama, ujedno uvažavajući stajališta iz Upozorenja Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je i navedeno u Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, Državno izborno povjerenstvo brine o zakonitoj pripremi i provedbi izbora, a ustavnost i zakonitost izbora nadzire Ustavni sud Republike Hrvatske. Buduće konkretne odluke Državnog izbornog povjerenstva u izbornom procesu ne mogu se unaprijed najaviti nego će ovisit će o postupanju izbornih sudionika u svakom pojedinom slučaju", priopćio je DIP.

POGLEDAJTE VIDEO:Nižu se reakcije na odluku Ustavnog suda. Mlinarić: 'On je postigao svoje, ujedinio je ljevicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo