'Dragi Ve De, evo čemu služi Facebook'

8.3.2011.
12:38
VOYO logo

Navedena odluka v.d. glavnog ravnatelja Josipa Popovca, koji svoju odluku o zabrani pristupa Facebooku još nije objasnio, izazvala je niz reakcija. Tako je svoje pismo ravnatelju – prigodno – na Facebooku, objavio i novinar HTV-a Ilija Jandrić.

Jandrić tako 'poštovanom Ve Deu' poručuje kako su Facebook i Twitter postali prvi izvor informacija svim medijima, koji na svojim profilima objavljuju najnovije vijesti tek nekoliko sekundi nakon što ih objave u svom mediju. "Facebook i Twitter su, poštovani g. Ve De, postali nezamjenjivi u proizvodnji dnevnih vijesti. Ukidanjem tih društvenih mreža ukidate pravo HRT-u na konkurentnost", piše Jandrić i navodi tri primjera u kojima bi, bez tih izvora informacija, HRT satima kasnio za konkurencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, "na dan kad je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora trebalo raspravljati o ukidanju imuniteta Ivi Sanaderu i na dan kad je on pobjegao iz Hrvatske, HRT je doznao da se nešto sprema na kolegiju u 9 sati zato što je snimatelj RTL-a (koji je fejs frend naše novinarke) postavio na Facebook fotografiju Sanaderove vile". "Saznali smo tako da je ekipa RTL-a već tamo i poslali našu ekipu koja je snimila Sanadera kako izlazi iz kuće i odlazi u nepoznatom smjeru. Nikad se nije vratio. Poslije ćemo svi saznati da je otišao u Austriju. Bez pristupa Facebooku HRT nikad ne bi posjedovao povijesnu snimku bivšeg premijera kako bježi iz zemlje da bi izbjegao kazneni progon!", piše Jandrić.

Pravi razlog?

Jandrić kao primjer navodi i primjer slučaja ispitivanja Vesne Bosanac, o čemu je HRT izvještavao među prvima, kao i antivladine prosvjede, za koje se planovi objavljuju upravo na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili je možda baš to razlog zašto nam ukidate Facebook???", pita se Jandrić. Pismo završava pozivom 'Ve Deu' da uskladi svoje vrijeme s ostatkom svijeta i dopusti novinarima da rade, jer im je stalo da HRT povrati ugled i povjerenje gledatelja koje je izgubio.

Podsjetimo, u ponedjeljak su s HRT-a poručili da zaposlenicima zabranjuju pristup na tridesetak internetskih stranica (većinom stranica s igricama), a među njima su Facebook, Twitter, Iskrica, Lindken, Smokvica, pticica.golira.hr itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103070698006 arti-201103060424006 arti-201103020220006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo