NOVOKMET NAPUŠTA HRT: / Smijenjeni urednik 'Otvorenog' odlazi s Prisavlja, šuška se i gdje će raditi

Image
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Domagoj Novokmet, novinar i urednik HRT-a, najvjerojatnije napušta javnu televiziju i profesionalnu karijeru nastavlja na jednoj privatnoj informativnoj televizisjkoj postaji.

19.9.2017.
17:45
Grgur Žučko/PIXSELL
VOYO logo

Vijest koju je objavio Novi list neslužbena je, ali stiže iz dobro informiranih izvora koji kažu da je "razdruživanje" Novokmeta i HRT-a u tijeku.

Image
SMIJENJEN UREDNIK EMISIJE 'OTVORENO' U KOJOJ SE BURNO RASPRAVLJALO O MAMIĆU: /

'Napravio je propust'

Image
SMIJENJEN UREDNIK EMISIJE 'OTVORENO' U KOJOJ SE BURNO RASPRAVLJALO O MAMIĆU: /

'Napravio je propust'

Od lutka Bembe do v.d. glavnog ravnatelja

Isti izvori tvrde da će Novokmet novonarsko-uredničku karijeru nastaviti na ambicioznoj news-televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novokmet je svojevrsno "dijete HRT-a" gdje je isprva u dječjem programu bio poznat kao lutak Bembo, potom kao voditelj emisija za mlade, a kasnije kao novinar i urednik u Informativnom programu. Neko vrijeme čak je obnašao i dužnost v.d. glavnog ravnatelja HRT-a.

Bio je jedno od zaštitnih lica emisije 'Otvoreno' sve do sredine lipnja kada ga je ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić smijenio zbog gafa u emisiji u kojoj se, povodom suđenja Zdravku Mamiću i jatacima, govorilo o korupciji u sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presudilo" mu nepozivanje USKOK-ovaca

Novokmetu je kao profesionani propust zamjereno nepozivanje u emisiju predstavnika USKOK-a, pa prema objašnjenju ravnatelja programa HRT-a ista "nije bila u skladu sa standardom javnoga medijskog servisa”. Smjeni je prethodila i reakcija iz USKOK-a čiji su se predstavnici javno požalili da nisu bili pozvani u emisiju.

Nakon micanja iz 'Otvorenog' Novokmetu je povjereno uređivanje trominutnih vijesti na četvrtom programu HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše kako je Nadzorni odbor HRT-a, povodom smjene Novokmeta, pokrenuo nadzornu aktivnost u vezi s mogućim prekoračenjem ovlasti odgovornih u njegovom razrješenju, te zatražio pisana očitovanja od glavnog urednika HTV1 Brune Kovačevića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića. U međuvremenu je taj NO također smijenjen, tako da Novokmetov slučaj nije ni stigao na dnevni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo