DIREKTOR KOJI SI JE ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS, MALO JE NAPUMPAO BROJKE: / Novo financijsko izvješće pokazalo gdje je nakupio milijune

Image
Foto: PIXSELL

Policija po nalogu DORH-a već osam mjeseci provodi kriminalističke izvide vezane uz mutne poslove Mladena Jozinovića

23.8.2018.
7:56
PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako je sada već bivši direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović, koji je zbog dobrog poslovanja tvrtke kćeri koju je sam osnovao, sam sebi isplaćivao naknade kao i bonus od milijun kuna, malo uljepšao poslovanje odlagališta.

Image
POHLEPNI DIREKTOR SMETLIŠTA POSTAO VLASNIK LUKSUZNOG PENTHOUSEA: /

Otkrivena i kumska veza s jednim od župana

Image
POHLEPNI DIREKTOR SMETLIŠTA POSTAO VLASNIK LUKSUZNOG PENTHOUSEA: /

Otkrivena i kumska veza s jednim od župana

Kao argument za isplatu milijunskog bonusa Jozinović je naveo sjajan poslovni rezultat tijekom 2016. godine i neto dobit od čak 10,2 milijuna kuna. No, financijski izvještaj koji je poduzeće ‘Piškornica sanacijsko odlagalište’ ovih dana predalo FINA-i za 2017. godinu otkriva kako to i nije baš tako, piše Podravski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni troškovi

Piškornica je lani navodno ostvarila dobit od 757.000 kuna uz gotovo istu razinu prihoda kao i prije dvije godine, odnosno nešto više od 20-ak milijuna kuna.

No, Jozinović je na stavci troškova amortizacije za deponij smeća primjenjivao stopu od samo pet posto zbog čega su se nakupili rashodi veći od tri milijuna kuna dok su lani oni obračunati po godišnjoj stopi od 13,6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, lani su na teret Piškornice u cijelosti pale i plaće radnika poduzeća Prizma koje je Jozinović prije dvije godine kupio za 3,5 milijuna kuna, što je bio dodatni trošak od dva milijuna kuna, a i materijalni troškovi povećani su za gotovo četiri milijuna kuna, zbog troškova sirovina, energije i najma.

'Iznimna postignuća'

Podsjetimo, ‘Članu uprave Mladenu Jozinoviću za iznimna postignuća u 2016. godini pripada honorar u visini od milijun kuna’, napisao je sam sebi Jozinović u ugovoru potpisanom 31. prosinca prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija po nalogu DORH-a već osam mjeseci provodi kriminalističke izvide vezane uz mutne poslove Mladena Jozinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo