IZGUBLJENI U PRIJEVODU / Dajte svoje mišljenje o vrućoj temi!

Image

Ovoga se tjedna puno prašine podignulo oko odluke Vijeća za elektroničke medije prema kojoj se srpski filmovi trebaju prevoditi na hrvatski jezik. Svoje mišljenje o toj temi možete dati večeras tijekom emitiranja filma "Žikina dinastija" - bez prijevoda!

28.1.2012.
11:22
VOYO logo

Prošli petak RTL Televizija je primila upozorenje Vijeća za elektroničke medije iz kojeg proizlazi da se svi filmovi na srpskom jeziku trebaju emitirati s prijevodom na hrvatski jezik.

Vijeće je upozorenje obrazložilo odredbama Zakona o elektroničkim medijima i time prekinulo dosadašnju pozitivnu praksu u hrvatskim medijima prema kojoj se filmovi na srpskom jeziku nisu prevodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je potez izazvao veliku buru u hrvatskom medijskoj prostor, a nije bilo mjesta gdje se nisu vodile rasprave o toj temi - na ostalim televizijama u kontakt emisija, portalima, na društvenim mrežama, kavama...

Večeras u 20 sati RTL Televizija će ipak prikazati film "Žikina dinastija" bez prijevoda, a svoje mišljenje o toj temi možete iznijeti u našoj telefonskoj anketi od 20 sati kada počne emitiranje popularnog filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Referendumsko' pitanje glasi- "Treba li prevoditi srpske filmove na hrvatski jezik?".

Svoje odgovore ponudite pozivom na telefonske broje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zovite 061 5700: DA, treba prevoditi

Zovite 061 5701: NE, ne treba prevoditi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena poziva iz fiksne mreže je 3,69 kn s PDV-om, dok pozivi iz mobilne mreže koštaju 4,98 kn s PDV-om (Info na teletekst stranici 663.).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo