Čak 80 kuna za parking da biste uživali na plaži!

8.7.2010.
19:53
VOYO logo

Godinama se već ravnoteža između broja kupača kojima je san doći na Punta rata, jednu od najljepših plaža, i mogućnosti broja kupača koji na njoj istodobno mogu boraviti, postiže visokim cijenama parkirališta, piše Jutarnji list.

arti-201007060430006Dnevna karta oko hotela Maestral i u šumi blizu plaže stoji 80 kuna, a parkiranje uz prilaznu cestu od magistrale do rampe hotela Maestral je nešto jeftinija i stoji 50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 16 sati, kada zapravo ne možete naći nijedno slobodno mjesto, uz put se može parkirati besplatno, dok se za parking bliže samoj plaži naplaćuje 50 kn.

Problem je nastao u zadovoljenju gostiju kod privatnih iznajmljivača kojima kuće nisu blizu Punta rata ili su iznad magistrale, što znači da se dobar dio puta mora propješačiti do plaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S naplatom parkirališnih karata dovelo se u neravnopravan položaj vlasnike smještajnih kapaciteta koji plaćaju jednak porez državi i pristojbu Turističkoj zajednici.

''Veliki je pritisak na općinu radi parkinga, a mi raspolažemo pred samom plažom s 30-ak mjesta i ne možemo ljudima udovoljiti. Ove smo godine uveli kriterije i odredili tko ima prednost, kako ne bi bilo dijeljenja propusnica na riječ, molbe, poznanstva. Veliki su nam problem vikendaši s kućama iznad magistrirale koji traže besplatan parking, a mi im ga ne možemo osigurati. Dali smo im arti-201007060719006mogućnost kupnje parkirnog mjesta za 2 tisuće kuna mjesečno u drugoj zoni ili u trećoj zoni za tisuću kuna. To važi za one koji imaju prijavljen boravak u Brelima. Cilj nam je bio zaštititi iznajmljivače koji plaćaju državi obaveze'', ispričao je za Jutarnji list načelnik općine Ivica Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik dodaje da je budućnost dvoetažna garaža sa 1000 mjesta, prostornim planom planirana iznad hotela Soline.

Prethodni članak:

arti-201007070697006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo