ČAČIĆ OPET O LAUCU: / 'Ni on više ne govori kao što je govorio i pisao do jučer. Samo iznosim mišljenje kao čovjek koji koristi zdrav razum'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

'Neupitno je da smo uvođenjem oštrijih mjera u Varaždinskoj županiji, a koje su još uvijek neusporedivo blaže od mjera u svim odgovornim državama Europske unije,

16.12.2020.
9:59
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Prepucavanja na liniji Čačić - Lauc traju već danima, a da ni današnji dan nije izuzetak dokaz je i nova izjava varaždinskog župana koji je još jednom reagirao na stavove Gordana Lauca o stanju epidemije na sjeveru Hrvatske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz posta gospodina Lauca je vidljivo da ni on više ne govori o prokuženosti većoj 5 do 10 puta od evidentirane, kao što je govorio i pisao do jučer. Naime, kad bi to bilo točno, tada bi 12.000 evidentirano zaraženih u Varaždinskoj županiji pomnoženo s njegovom prosječnom procjenom dalo 90 tisuća prokuženih koji nisu evidentirani, dakle 102 tisuće ukupno, što predstavlja gotovo 80 posto ukupne punoljetne populacije Varaždinske županije. I gospodinu Laucu i meni je jasno da tada ne bi imali širenje virusa ni 176 smrti u proteklih 44 dana od Covida u varaždinskoj bolnici. Neupitno je da smo uvođenjem oštrijih mjera u Varaždinskoj županiji, a koje su još uvijek neusporedivo blaže od mjera u svim odgovornim državama Europske unije, srušili 7-dnevnu incidenciju u proteklih 10 dana za 35 posto", kaže Čačić pa nastavlja s primjerom Njemačke:

Image
LAUC KOD ŠPRAJCA: /

'Svi članovi Znanstvenog savjeta bili su protiv lockdowna. Postoje dva elementa koja bitno utječu na pandemiju...'

Image
LAUC KOD ŠPRAJCA: /

'Svi članovi Znanstvenog savjeta bili su protiv lockdowna. Postoje dva elementa koja bitno utječu na pandemiju...'

'Kontroliraju čak i bezrazložan izlazak na ulicu'

"U trenutku kad jedna Njemačka u regijama s tri puta nižom razinom 7-dnevne incidencije od Hrvatske uvodi još strože mjere, a ni danas joj ne rade ni ugostiteljstvo ni trgovački centri te kontrolira čak i bezrazložan izlazak na ulicu, teoretiziranje o tome bi li nakon sljedećih tisuća smrti virus stao ili ne, smatram bespredmetnim. O tome su svoje mišljenje rekle desetine relevantnih znanstvenika, a ja ga iznosim samo kao čovjek koji upotrebljava zdrav razum i osjeća se odgovornim za građane koji su ga izabrali", izjavio je Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije o koronavirusu pratite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo