ČEKAJU ZASJEDANJE SABORA? / Branitelji bi mogli uskoro napustiti šator u Savskoj

Image
5.12.2015.
16:52
VOYO logo

"Razmišljamo o prekidu prosvjeda, ali ne znamo još kad ćemo to učiniti", potvrdio je Glogoški.

I dalje će raditi

Naglasio je da, s obzirom na sadašnju političku situaciju u zemlji, u kojoj se političari ne mogu dogovoriti, branitelji i invalidi razmišljaju o odlasku iz Savske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glogoški je napomenuo da ih, nakon izbora, nitko od političkih stranka nije kontaktirao. "Očito je da nikoga ne zanima da se riješi problem braniteljske populacije. Sve drugo je prioritet osim branitelja", ustvrdio je.

Također je najavio da će branitelji iz Savske, i kada završe prosvjed, nastaviti s radom, sve u cilju rješavanja braniteljskih i stradalničkih problema, o čemu će se, kaže, dogovoriti u nekoliko idućih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Đuro Glogoški izjavio da branitelji razmišljaju napustiti šatore ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 i prekinuti prosvjed, koji traje 412 dana, branitelji koje smo u subotu tamo zatekli o odlasku ne znaju ništa.

Jedna pripadnica Gromova umrla tijekom prosvjeda

- Mi odavde ne idemo do daljnjega. Dok se ne riješe naši zahtjevi, bit ćemo ovdje i prosvjedovati. O navodnom odlasku ne znamo ništa. To morate pitati Đuru - odlučno su rekli branitelji za 24 sata. Mogli bi pričekati iduće zasjedanje Sabora, a potom će vidjeti što će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji od 20. listopada 2014. ispred resornog ministarstva traže svoja prava. Dan nakon prosvjeda na platou ispred ministarstva preminula je Nevenka Topalušić (60), majka četvero djece i pripadnica Gromova. Tjedan dana poslije pred šatorom se zapalio Damir Čakinić, koji je preživio. U ožujku se pokušao zapaliti još jedan branitelj, no nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo