BERNARDIĆ O RASKOLU U SDP-u: / 'Neviđena hajka na mene nije slučajna, raspravljat ćemo o prijedlogu opoziva predsjednika'

Image
Foto: PIXSELL, IGOR SOBAN

Šef SDP-a Davor Bernardić dao je izjavu za medije nakon svađa unutar stranke i brojnih kritika na njegov račun.

22.9.2017.
11:01
PIXSELL, IGOR SOBAN
VOYO logo

'Nanesena je šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi. Idući tjedan ćemo razgovarati o tome kako dalje. Moj zadatak je stranci osigurati stabilnost, prosperitet i budućnost, i to ću napraviti', rekao je Bernardić upitan hoće li dati ostavku na mjesto šefa SDP-a.

Upitan smatra li se odgovornim za nizak rejting stranke, kaže da je rejting stabilan otkad je on preuzeo vođenje stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Idući tjedan ćemo vidjeti kako dalje i raspravit ćemo o svemu, pa i o prijedlogu o opozivu predsjednika koji će, vjerujem, biti upućen u proceduru', kaže.

Jeste li spremni odstupiti s mjesta predsjednika za stabilost stranke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Legalno sam izabran s podrškom velikog dijela članova. O unutarstranačkim stvarima ćemo razgovarati unutar stranke, ali ne želim da se sve pretvori u raspravu o nepriznavanju rezultata otprije devet mjeseci', rekao je šef SDP-a.

Na pitanje o Agrokoru i 'mračnim silama', Bernardić kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od trenutka kada smo pokrenuli opoziv ministra Marića kreće jedna neviđena hajka na mene koja nije slučajna. To smo mogli vidjeli na slučaju Saucha', rekao je.

'Tražio sam i inzistirat ćemo da se dozna istina o Agrokoru, o tome nemamo nijedan podatak i nikakvu informaciju', rekao je Bernardić i dodao da SDP i dalje inzistira na povjerenstvu za Agrokor i da će tražiti da se o tome glasuje isti dan kao i o ustavnim sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjet ćemo tko će podržati, čije će ruke biti protiv istine o Agrokoru. Procedura je jasna. ako dođe, a vjerujem da će doći sukladno statutu, o tome ćemo kao i svim drugim stvarima razgovarati unutar stranke', dodao je.

Za isto vrijeme kad i Bernardić, konferenciju za novinare najavili su i SDP-ovi Mirando Mrsić i Arsen Bauk, u ime Kluba zastupnika SDP-a,nakon čega je Bernardić ipak svoju izjavu pomaknuo za pet minuta ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MIRANDO MRSIĆ O KAOSU U SDP-u: /

'U ovom trenutku se ne zna tko vodi stranku, ne znam hoće li krenuti inicijativa za opoziv'

Image
MIRANDO MRSIĆ O KAOSU U SDP-u: /

'U ovom trenutku se ne zna tko vodi stranku, ne znam hoće li krenuti inicijativa za opoziv'

Podsjetimo, posljednjih se dana u SDP-u članovi svađaju. Peđa Grbin javno je Bernardiću poručio da laže i pozvao ga da odstupi, a kritizirali su ga i brojni drugi istaknuti članovi stranke. Bernardić im je poručio neka odu ako im se ne sviđa, a neki su već spominjali odlazak iz politike, ali i moguć raskol stranke.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo