SVAĐA I GALAMA / U SDP-u: Grbin i Opačić napali Bernardića, on im poručio: 'Idite ako vam se ne sviđa kako radimo'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
19.9.2017.
22:36
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Na sjednici na kojoj je Klub zastupnika SDP-a trebao zauzeti konačno stajalište hoće li popunjavanje Ustavnog suda uvjetovati osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor, zaključeno je kako će se tražiti da se o sucima i povjerenstvu glasa isti dan. Zaključeno je i da se o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor nastavljaju pregovori s HDZ-om.

Image
HDZ NE POPUŠTA SDP-u: /

Spremni izgubiti i većinu u Ustavnom sudu samo da ne bude povjerenstva za Agrokor

Image
HDZ NE POPUŠTA SDP-u: /

Spremni izgubiti i većinu u Ustavnom sudu samo da ne bude povjerenstva za Agrokor

"Da vidimo čije su ručice u pekmezu"

O tim se zaključcima na sjednici Kluba SDP-a formalno nije glasalo, a Bernardić je nakon dvosatne sjednice novinarima izjavio kako je važno utvrđivanja istine o poduzeću o kojemu, ustvrdio je, "Vlada već pet mjeseci nije podnijela ni jedno izvješće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo da se osnivanje istražnog povjerenstva stavi na glasanje pa ćemo vidjeti - čija je ručica 'za istinu', a čije su ručice 'u pekmezu'", rekao je Bernardić.

Klub zastupnika SDP-a još je prije saborske ljetne stanke postavio ultimatum HDZ-u te izbor ustavnih sudaca uvjetovao osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, no to je stajalište promijenjeno na sjednici Kluba zastupnika prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog promjena stajališta stranke o izboru ustavnih sudaca, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak navečer je predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a Arsenu Bauku podnio ostavku na funkciju potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Grbin je krajem prošloga tjedna izjavio za HRT kako će SDP i dalje inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor, ali ga neće više vezati uz izbor ustavnih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

"Netko plasira laži o angažmanu Alexa Brauna"

No, nakon večerašnje sjednice stranačkog Kluba Bernardić je na novinarsko pitanje o navodnim vrludanjima u SDP-u, odgovorio kako je "sve što zna o tome, doznao od anonimnih izvora u medijima" i da su svi u klubu "manje - više na tragu da se istraži istina". Rekao je i kako ne zna ništa ni o ostavci Peđe Grbina, osim onoga što je čuo to iz aninimnih izvora, a tu je informaciju nazvao - "plasiranjem spinova".

Bernardić je anonimne izvore optužio i da plasiraju laži, obmane, poluinformacije i spinove o ponovnom angažiranju američkog PR-ovca Alexa Brauna u SDP-u kao i spominjanje s tim u vezi "nekakvih milijuna", ali nije demantirao da se s Braunom razgovaralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu u igri milijuni, niti ikakav skupi angažman, sve objavljeno o tome su poluinformacije iz anonimnih izvora", dodao je.

U medije se plasiraju lažne informacije i narodu maže oči dok se u pozadini događa velika rasprodaja Hrvatske, ustvrdio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardića redom napali njegovi stari kritičari

Novi list piše kako je sjednica bila vrlo burna i da je na njoj bilo velike galame. Bernardić je, navodno, svojim oponentima u stranci poručio na sjednici: "Ako vam se ne sviđa kako radimo, slobodno možete ići, ima drugih ljudi na listama koji vas mogu zamijeniti" što su neki protumačili da ih šef SDP-a tjera iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svađa je, piše Novi list, započela pitanjem riječke zastupnice Ane Komarić Devčić je li Grbin dao ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za Ustav ili nije, na što je Bernardić rekao da o tome nema pojma. Grbin je Bernardiću na to rekao da laže jer mu je ostavku podnio i usmeno i u pisanom obliku. Tada se u prepirku uključila i Milanka Opačić nižući probleme u SDP-u. Na koncu su i Grbin i Opačić, a i Ranko Ostojić napustili dvoranu.

Osim njih, Bernardića su oštro napali i njegovi stari kritičari: Mirando Mrsić, Orsat Miljenić, Igor Dragovan i Darko Parić, a sve nakon što je šef SDP-a optužio "neimenovane izvore iz stranke" da novinarima daju neprovjerene informacije i stvaraju kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo