BERNARDIĆ MOŽE RAČUNATI NA LJEVIČARE? Tomašević: / 'Mogli bismo podržati manjinsku Vladu na čelu sa SDP-om, ali...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomašević tvrdi da bi njegova zeleno-lijeva koalicija mogla podržati manjinsku Vladu na čijem je čelu SDP, ali bi o tome prvo moralo odlučiti članstvo

9.6.2020.
15:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Tomašević, lider platforme Zagreb je naš i lider lijevog bloka koji 5. srpnja ide na izbore, ustvrdio je za Večernji list da u koaliciju s HDZ-om nakon parlamentarnih izbora ne misle ići.

"Vjerujemo da ćemo osvojiti 3-4 mandata što nam omogućuje da osnujemo klub i dajemo amandmane. Usprkos svim kritikama, mogli bi surađivati s SDP-om oko nekih politika"rekao je Tomašević te istaknuo da bi mogli podržati manjinsku Vladu na čijem je čelu SDP, ali bi o tome prvo moralo odlučiti članstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim ući u Sabor da mogu raditi na dobrom Zakonu o obnovi grada Zagreba, no i dalje ću ostati gradski zastupnik baš kao i neki drugi moji kolege". Potvrdio je kako i dalje mu je cilj kandidirati se na idućim lokalnim izborima za gradonačelnika grada Zagreba, uz tvrdnju da oporbi mora biti primarni cilj srušiti Milana Bandića i HDZ.

ZELENO-LIJEVA KOALICIJA TRAŽI IZVANREDNO ZASJEDANJE SABORA: ‘Neka predsjednik spriječi zastupnike da odu na ljetnu stanku’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ZELENO-LIJEVA KOALICIJA TRAŽI IZVANREDNO ZASJEDANJE SABORA: 'Neka predsjednik spriječi zastupnike da odu na ljetnu stanku'

Image

ZELENO-LIJEVA KOALICIJA TRAŽI IZVANREDNO ZASJEDANJE SABORA: 'Neka predsjednik spriječi zastupnike da odu na ljetnu stanku'

Plenkovića će kazniti građani

Kaže kako je prosvjed ispred Sabora na dan raspuštanja bio je bunt građana. "Mislim da će građani kazniti Plenkovića i to zbog ponašanja oko potresa. Imamo karijernog diplomata na čelu Vlade, a nije organizirao donatorsku večer za Hrvatsku. Građani će kazniti Plenkovića i HDZ zbog potresa. Neće im zaboraviti što su čuvali Bandiću leđa u Gradskoj skupštini. Glas za HDZ je glas za Bandića", smatra Tomašević.

Tomašević je govorio i o peticiji koju je njegova opcija počela prikupljati da bi se prisililo budući Sabor da što prije donese Zakon o obnovi Zagreba. "Nekako smo se odlučili da peticiju adresiramo na predsjednika. Učinili bismo to i da je pobjedila bivša predsjednica. Počeli smo danas, nastojat ćemo prikupiti sve do konstituirajuće sjednice. Ljudi su dosta bijesni. Izgubit ćemo dva mjeseca zbog izbora. Nakon konstituiranje Sabora i odlaska na ljetnu stanku izgubit ćemo još dva mjeseca", podsjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija će, kako je najavio, izaći sama sa svojim prijedlogom obnove Zagreba. Tomašević smatra da je prijedlog Zakona o obnovi grada Zagreba katastrofa. "Mi ne želimo pošto-poto Zakon. Ali želimo da se krene odmah. Želimo da to prođe kroz dva čitanja", kaže Tomašević za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo