formalno je sve OK / Banožiću odobrili APN-ov kredit, a građani će mu kroz subvencije 'dati' više od 25.000 eura

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Banožić ima stan u Vinkovcima površine 80,22 četvorna metra, a ministarska plaća mu je 2740 eura neto, a supruga prima 1081 euro mjesečno. Ministar ima i troje djece te formalno udovoljava svim uvjetima za APN

26.4.2023.
10:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kako doznaje 24 sata HDZ-ovom ministru obrane Mariu Banožiću odobren je subvencionirani kreditu inosu od 100.000 eura.

Ukupna visina subvencije iznosi 25.306,32 eura, potvrdili su iz ministarstva. Banožić će kredit vraćati 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić inače ima stan u Vinkovcima površine 80,22 četvorna metra. Ministarska plaća mu je 2740 eura neto, a supruga zarađuje 1081 euro mjesečno. Ministar ima troje djece te formalno udovoljava svim uvjetima.

Prije nekoliko dana novinari su pitali ministra je li prijavio APN, a on je rekao: "Ovo je tema koju sam jasno komunicirao na vrijeme, imam isto tako mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da nikoga ne ugrožavam niti ću ugroziti. Sve svoje podatke ću jasno dati u imovinskoj kartici kao što sam i do sada davao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam lijepo, rekao sam sve svoje, živjeli", dodao je.

Podsjećamo na mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
povjerenstvo dalo mišljenje /

Novinari Banožića pitali oko APN-a. On im poručio: 'Rekao sam sve svoje, živjeli'

Image
povjerenstvo dalo mišljenje /

Novinari Banožića pitali oko APN-a. On im poručio: 'Rekao sam sve svoje, živjeli'

"Povjerenstvo je na 204. sjednici dalo mišljenje kako ne bi bilo suprotno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa da obveznik kao privatna osoba, uz primjenu mjerodavnih zakonskih odredbi i pravila postupaka, sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita kojeg provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina te da mu, ukoliko ispunjava sve kriterije, bude odobreno subvencioniranje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja, ali pod uvjetom da su ukupna sredstva planirana u državnom proračunu za ovu namjenu dostatna tako da svim podnositeljima koji ispunjavaju uvjete bude odobren zahtjev za subvencijom, a ukoliko to ne bi bio slučaj, prednost bi trebalo dati drugom podnositelju, s obzirom da kao član Vlade Republike Hrvatske sudjeluje u odlučivanju o imenovanju i razrješenju direktora APN-a", kazali su.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je kaznilo Banožića prošle godine sa 7000 kuna zbog tri odluke iz ljeta 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna se odnosila na odluku iz srpnja 2019. godine u kojoj sam sebi dodjeljuje na korištenje dužnosnički stan u Ilici od 33 četvorna metra, zatim je u rujnu 2019. donio odluku o dodjeli triju stanova za dužnosnike od kojih je sam sebi dodijelio službeni stan od 92 četvorna metra u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, najveći od tri koja su u tom trenutku bila na raspolaganju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo