povjerenstvo dalo mišljenje / Novinari Banožića pitali oko APN-a. On im poručio: 'Rekao sam sve svoje, živjeli'

'Ovo je tema koju sam jasno komunicirao na vrijeme, imam isto tako mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da nikoga ne ugrožavam niti ću ugroziti. Sve svoje podatke ću jasno dati u imovinskoj kartici kao što sam i do sada davao', kazao je Banožić

20.4.2023.
17:36
VOYO logo

Ove godine će biti izdvojeno oko 70 milijuna kuna državnih sredstava za planiranih 5800 zahtjeva za APN kredite. Osjetno je to povećanje u odnosu na prvu godinu u kojoj je osigurano 17 milijuna kuna, a odobreno 2299 zahtjeva. Među onima koji se interesiraju za subvencionirani kredit je i ministar Mario Banožić. O tome smo prvi i pisali kada je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo mišljenje ministru u vezi situacije u kojoj bi kao fizička osoba koristio mjeru subvencioniranih stambenih kredita u 2023. godini.

"Ovo je tema koju sam jasno komunicirao na vrijeme, imam isto tako mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da nikoga ne ugrožavam niti ću ugroziti. Sve svoje podatke ću jasno dati u imovinskoj kartici kao što sam i do sada davao", kazao je danas ministar Banožić na pitanje je li prijavio APN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tražio mišljenje /

Ministar Banožić raspitivao se oko subvencioniranih stambenih kredita. Doznali smo detalje...

Image
Tražio mišljenje /

Ministar Banožić raspitivao se oko subvencioniranih stambenih kredita. Doznali smo detalje...

"Hvala vam lijepo, rekao sam sve svoje, živjeli", rekao je Banožić.

Podsjećamo na mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo je na 204. sjednici dalo mišljenje kako ne bi bilo suprotno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa da obveznik kao privatna osoba, uz primjenu mjerodavnih zakonskih odredbi i pravila postupaka, sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita kojeg provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina te da mu, ukoliko ispunjava sve kriterije, bude odobreno subvencioniranje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja, ali pod uvjetom da su ukupna sredstva planirana u državnom proračunu za ovu namjenu dostatna tako da svim podnositeljima koji ispunjavaju uvjete bude odobren zahtjev za subvencijom, a ukoliko to ne bi bio slučaj, prednost bi trebalo dati drugom podnositelju, s obzirom da kao član Vlade Republike Hrvatske sudjeluje u odlučivanju o imenovanju i razrješenju direktora APN-a", kazali su.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je kaznilo Banožića prošle godine sa 7000 kuna zbog tri odluke iz ljeta 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna se odnosila na odluku iz srpnja 2019. godine u kojoj sam sebi dodjeljuje na korištenje dužnosnički stan u Ilici od 33 četvorna metra, zatim je u rujnu 2019. donio odluku o dodjeli triju stanova za dužnosnike od kojih je sam sebi dodijelio službeni stan od 92 četvorna metra u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, najveći od tri koja su u tom trenutku bila na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo