BANDIĆEVA SUPRUGA PRODALA DVORIŠNI STAN U CENTRU ZAGREBA ŠEFU ADRIS GRUPE: / Vlahović ga platio 150.000 eura pa srušio

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Stan površine 38,49 četvornih metara nalazio se u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13,

3.2.2020.
13:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Vesna Bandić, prodala je stan u dvorišnoj zgradi u Preradovićevoj ulici donedavnom predsjedniku Uprave Adris Grupe Anti Vlahoviću za 150.000 eura.

Stan površine 38,49 četvornih metara nalazio se u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13 koja je u međuvremenu srušena. Drugim riječima, piše Jutarnji list koji je do tog podatka došao u zemljišnim knjigama, Vlahović je četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3897 eura. Na toj je parceli Vlahović potom izgradio sebi vilu, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆ VIŠE NEMA NIJEDNU NEKRETNINU U ZAGREBU: /

Ali zato njegova supruga prodaje ruševine i kupuje stanove u pola cijene

Image
BANDIĆ VIŠE NEMA NIJEDNU NEKRETNINU U ZAGREBU: /

Ali zato njegova supruga prodaje ruševine i kupuje stanove u pola cijene

Vlahović na mjestu kućice sagradio vilu

Kupoporodajni ugovor Vlahović i Vesna Bandić sklopili su 28. rujna 2018. godine, a u istom se navodi da je predmet ugovora "suvlasnički dio stambene zgrade Preradovićeva 13, a s kojim suvlasničkim dijelom je neodvojivo povezan posebni dio koji predstavlja stan u prizemlju koji se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 38,49 četvornih metara, upisan u knjizi položenih ugovora Grada Zagreba, kod Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, uključujući odgovarajući dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, povezan sa stvarnim pravima i posebnim dijelovima nekretnine".

U istom ugovoru stoji da Bandić i Vlahović "suglasno potvrđuju da je predmetna nekretnina u naravi predstavljala samostojeći stambeni objekt, a danas predstavlja odgovarajući suvlasnički dio". Vesna Bandić dala je odvjetniku posebnu punomoć da u njezino ime "zaključi, potpiše i kod javnog bilježnika ovjerni ugovor o kupoprodaji nekretnine temeljem kojih će se nekretnina prodati kupcu za iznos od 150 tisuća eura". Također, opunomoćila je odvjetnika da na svoj račun "primi i preuzme ukupnu ugovorenu kupoprodajnu cijenu na svoj račun te da raspolaže s navedenim iznosom" sukladno njezinim uputama ili uputama njezinog supruga Milana Bandića, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u središtu Zagreba stariji stanovi inače se prodaju po cijeni od oko 2500 eura po četvornom metru.

Prošle jeseni obustavljen spor

Gradonačelnik Bandić ovih je dana spominjao i upravni spor njegove supruge u vezi jedne nekretnine u Zagrebu. Glasnogovornica Upravnog suda u Zagrebu, sutkinja Tamara Bogdanović, odgovorila je Jutarnjem listu na upit o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Upravnom sudu u Zagrebu vodio se spor po tužbi tužiteljice Vesne Bandić protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u upravnoj stvari izdavanja građevinske dozvole u kojem je zainteresirana osoba bio Ante Vlahović, ali je tužiteljica povukla tužbu početkom rujna 2019., te je 6. rujna 2019. doneseno rješenje o obustavi spora", navela je sutkinja Bogdanović.

"Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novac, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćeri da kupi stan", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo