BANDIĆEVA RASTAVA BRAKA: / Fiktivno ostavio Vesnu kako bi se dokopali stana, platili su ga 35 tisuća kuna, a sada im je donio brdo keša

Image
Foto: Pixsell

Objašnjavajući otkud njegovog supruzi bez ikakvih prihoda novac za kupnju novog stana, Bandić je zaboravio nekoliko prilično važnih detalja

1.2.2020.
9:04
Pixsell
VOYO logo

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koja prema službenim podacima kućanica bez prihoda, kupila je prije više od mjesec dana stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba. Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića a kupljen je od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna, pri čemu nije korišten kredit već je 720 tisuća kuna odmah isplaćeno na račun.

Image
BANDIĆEVA ŽENA KEŠOM KUPILA STAN U CENTRU ZAGREBA: /

720.000 kuna isplatila je odmah, a još 134.000 platit će u roku tri godine

Image
BANDIĆEVA ŽENA KEŠOM KUPILA STAN U CENTRU ZAGREBA: /

720.000 kuna isplatila je odmah, a još 134.000 platit će u roku tri godine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da je njegova supruga, koja u imovinskoj kartici nema prijavljene prihode, krajem prošle godine njihovoj kćeri kupila stan novcem od prodaje vlastitog stana, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostavio nekoliko važnih 'detalja'

Gradonačelnik kaže se radi o stanu u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

“Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novac, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćeri da kupi stan”, tvrdi Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pritom je izostavio nekoliko važnih detalja. Prije svega, da je stan u kojem se „Vesna rodila“ i koji je zapravo ruševna kućica sa stambenim prostorom od 40-ak kvadrata uopće nije nasljedstvo, nego je otkupljen. A kako bi ga mogli otkupiti, Milan se razveo od svoje supruge Vesne.

Razveli se da mogu iskoristiti stanarsko pravo Vesnine bake

Početkom 1997. godine isticao je rok u kojem su oni koji su imali stanarsko pravo mogli otkupiti nekretnine u kojima su živjeli. Ali nisu smjeli imati drugu nekretninu. U proljeće 1996. godine, Milan i Vesna se razvode. Sudu su rekli da već dvije godine žive razdvojeno, te je sud iz njihovih izjava zaključio da su „nesuglasnosti u naravi takve da se bračna zajednica ne može obnoviti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon rastave, Vesna podnosi zahtjev za otkup stana na koji je pravo imala njena baka Anka Kolarić. Vesna tvrdi da je ona tamo neprestano živjela zadnjih 17 godina. Naravno, Bandići su tada imali stan u Bužanovoj 41 i tamo su živjeli. A prema svjedočenju susjeda i predstavnika stanara, živjeli su tamo i za vrijeme koje je Vesna navela da je živjela u Preradovićevoj, a i nakon „rastave“. Ospežnu dokumentaciju o lažnom brakorazvodnom postupku objavio je Dario Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupila kućicu za 35.760 kuna

U proljeće 1997. godine stambena komisija Zagreba u kojem je tada mladi Milan Bandić tek gradio političku karijeru u oporbenim klupama, donosi brzu odluku. Odobrava se otkup stana Vesni uz ogroman popust. Uz sve olakšice, trebala je platiti samo 35.760 kuna. I to deset posto odmah, a ostalo kroz mjesečne rate tijekom 20 godina. Prevedeno, 148 kuna mjesečno. Točno sedam dana od razvoda, Vesna je dobila stan jer nije imala krov nad glavom iako je živjela sa suprugom u Bužanovoj.

Bandići su stan u staroj dvorišnoj kućici dobili fiktivnim razvodom za tek 35.000 kuna. A sada gradonačelnik kaže da je prodana za iznos od kojeg su 720.000 kuna izdvojili kćeri za stan i još su otplatili nepoznati dio kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kupili stan od Željka Šelendića, koji je izravnom nagodbom dobivao poslove od grada Zagreba, za samo 1500 eura po kvadratu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo