BANDIĆ: / "U ponedjeljak smjenjujem upravu Zagrebačkog holdinga!"

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakuš

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je smjenu uprave Zagrebačkog holdinga u ponedjeljak 15. lipnja.

13.6.2015.
11:14
PIXSELL, Goran Jakuš
VOYO logo

Gostujući u 'Miščaflu' Soundset Plavog, na upit što će se dogoditi ako se Uprava Holdinga odbije odrećimenadžerskih ugovora odnosno više milijunskih otpremnina, Bandić je odgovorio:

"Oni su to odbili, a onda se zna što slijedi. Taj posao ćemo završiti u ponedjeljak na Skupštini trgovačkog društva, prethodno Nadzorni odbor odradio je svoj dio posla i u ponedjeljak ćemo donijeti odluku. Ja nikoga ne smjenjujem, svatko sebe postavlja i smjenjuje. Oni su sami sebe otpisali. Neka traže menadžerske ugovore kod nekoga drugoga. Treba korespodirati s vremenom. Trenutno to ne možemo prihvatiti iz dva razloga: Prvi je što Holding obavlja 85 posto posla za Grad, to nije menadžerski posao, te vrši javnu komunalnu uslugu građanima, a drugi je što u situaciji krize i recesije ne može pasti na plodno tlo da netko traži 600 tisuća kuna ako bude prije smijenjen. Žao mi je što ću ih od ponedjeljka nositi na duši i što nisu razumjeli poruku, ali onog trenutka kada su to odbili sami su sebi potpisali sudbinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je komentirao i navode da planira smjenu i direktora nekoliko podružnica, spominju se imena čelnice 'Čistoće' Gordane Krajne, šefice Zagrebačkog velesajma Marine Pavković te šefa Zagrebačkih cesta Alena Gospočića. No, kazao je kako "za to treba pričekati kraj idućeg tjedna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo