KOME JE TO BANDIĆ DAO KINO EUROPA? / Juričan među novim korisnicima pobrojio podosta ljudi iz gradonačelnikove stranke

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

Iako je bivši korisnik Kina Europa, Zagreb film festival, izbačen uz obrazloženje da je zgradi potrebna hitna sanacija,

24.4.2020.
9:30
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je prošle godine Grad Zagreb izbacio iz Kina Europa dotadašnjeg zakupca prostora, Zagreb film festival (ZFF) uz obrazloženje da je tom objektu potrebna žurna obnova, sada je zgrada kina u Varšavskoj ulici dodijeljena na korištenje ustanovi Kulturno informativni centar (KIC), piše Index. Najavljena obnova u međuvremenu nije obavljena.

"Svakako treba istaknuti da se radi o zaštićenom objektu te da nema niti govora o prenamjeni objekta u neke druge sadržaje koji nisu vezani za kinoprikazivačku djelatnost", poručuju iz Gradskog ureda za kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SAD JE KONAČNO, KINO EUROPA STAVLJA KLJUČ U BRAVU: /

Grad ne odustaje, Propeler film i ZFF najavljuju niz akcija

Image
SAD JE KONAČNO, KINO EUROPA STAVLJA KLJUČ U BRAVU: /

Grad ne odustaje, Propeler film i ZFF najavljuju niz akcija

Moraju podmirivati jedino troškove režija

"Ustanovi Kulturno informativni centar sa sjedištem u Zagrebu, Preradovićeva 5, dodjeljuje se na korištenje prostor - u naravi zgrada 'Kino Europa', izgrađena na z.k.č. 3271/2 k.o. Grad Zagreb, koja se sastoji od podruma, prizemlja, kata, etaže za projiciranje i potkrovlja, ukupne površine 1983,13 m2, za obavljanje registrirane djelatnosti Centra, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, bez naknade", stoji u odluci o dodjeli prostora na korištenje.

Navodi se kako će novi korisnik morati podmirivati jedino troškove režija (komunalnu naknadu, pričuvu, troškove električne energije, grijanja, vode...).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova i rekonstrukcija u tijeku?

“Djelatnost Kulturno informativnog centra obuhvaća javno prikazivanje filmova odnosno audiovizualnih djela, organizaciju tribina, promociju knjiga i drugih kulturnih priredbi. Uslijed znatnog povećanja programskih aktivnosti, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, mišljenja smo kako bi dodjelom prostora 'Kino Europa', Kulturno informativni centar mogao predmetni prostor obogatiti kulturnim sadržajima te dobiti mogućnost kvalitetnije provoditi kulturne programe i prezentirati ih većem broju zainteresirane publike", stoji u obrazloženju odluke.

U istom obrazloženju navodi se da je rad na obnovi i rekonstrukciji zgrade Kina Europa u tijeku, a da je izrada Konzervatorskog elaborata i Idejnog projekta u završnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juričan: KIC je u dobrim rukama Bandićevih pajdi

Na odluku Grada da Kino Europa dodijeli Kulturno-informativnom centru, reagirao je aktivist i redatelj Dario Juričan, bivi predsjednički kandidat koji, referirajući se na Milana Bandića, samog sebe naziva "gradonačelnikom svemira". On je u objavi na Facebooku napisao da je novi korisnik Kina Europa, KIC, "u dobrim rukama Bandićevih pajdi".

"Rezaču etiketa, samo da ti kažem, da sam odahnuo kada znam da je kino Europa u dobrim rukama tvojih pajdi u KIC-u, kojima si dao kino za ravno: nula kuna. Evo, samo da ih nekolicinu pobrojim: dr. Veljko Đorđević, predsjednik Upravnog vijeća KIC-a i kandidat stranke BM365 na EU izborima, Dino Muhović, prodaja i marketing & član Upravnog vijeća KIC-a - član stranke BM365 & brat Dijane Muhović, vrlo dobre prijateljice od tvog intimusa Zdenka Antunovića, kralja zagrebačkog sporta; Magdalena Ivkić, tajništvo KIC-a - jedna od osnivačica stranke BM365; Emil Matešić, viši stručni suradnik za posebne projekte i razvoj programa - tvoj jogging partner, Vedran Grladinović, tehnika i informatika - tvoj donator koji nije žalio 12.000kn za kampanju 2017.", napisao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo