AFERA EKO MOSLAVINA / Adrijana Cvrtila smijenjena je na Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'One koje sam prijavila su još uvijek na funkcijama, odlučuju o mojoj sudbini i egzistenciji', kazala je Cvrtila

9.12.2021.
17:18
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Direktorica koja je javno progovorila o uhljebljivanju po političkom nalogu u tvrtki koju je vodila, kutinskoj Eko Moslavini, Adrijana Cvrtila službeno je razriješena dužnosti na (slučajno ili ne) posve simboličan dan - Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Cvrtila je javnosti postala poznata početkom rujna kada je novinarima 24 sata dostavila snimke u kojima je razotkrila lokalnu mrežu uhljebljivanja po političkom nalogu u tvrtki koju je vodila te je sve prijavila USKOK-u koji je pokrenuo izvide, a kutinska zviždačica ostala je bez svoje funkcije. Gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, koji je nakon afere izašao iz HDZ-a, prijavila je za političko uhljebljivanje koje je nanijelo štetu veću od dva milijuna kuna. Prijavila je i predsjednika gradskog vijeća Davora Kljakića koji je zbog toga izbačen iz HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA MULJAŽA U KUTINI /

Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce: Oporba traži ostavke i istragu DORH-a

Image
KAKVA MULJAŽA U KUTINI /

Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce: Oporba traži ostavke i istragu DORH-a

Dvoje članova Skupštine nije imalo covid potvrde

No, smjena Cvrtile nije prošla bez apsurdnih situacija te je tako Skupština Eko Moslavine održana u gradskoj upravi Kutine, a ne u prostorijama tvrtke. Kako piše 24 sata, gradonačelnik Popovače, Josip Mišković i odvjetnik koji zastupa tvrtku Ventus nisu imali covid potvrde te nisu mogli ući u prostorije tvrtke. No, čini se da je dvoje članova Skupštine gradonačelnik ipak pustio u gradsku upravu gdje je izglasano razrješenje o smjeni Cvrtile.

"Nije mi žao što sam prijavila USKOK-u i izašla u javnost sa svim nepravilnostima, ali smatram da su prijavitelji premalo zaštićeni i redovno ih se ostavlja na vjetrometini. One koje sam prijavila su još uvijek na funkcijama, odlučuju o mojoj sudbini i egzistenciji. Iako sam zaposlenik Eko Moslavine od 2008. godine i imam pravo ostati raditi u tvrtki, bojim se da ide prema tome da mi daju otkaz i da završim na ulici. Ako i ostanem, mogu očekivati mobbing", rekla je Cvrtila za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos brojnim snimkama i dokazima o političkoj trgovini koje je Cvrtila prikupila i Kljakić i Babić ostali su na svojim funkcijama.

"Kako su ostali u pozicijama moći, svi su u strahu. Neki zaposlenici mi priđu na ulici i čestitaju, ali kažu da mi ne smiju ništa ni lajkati na Facebooku jer se boje posljedica. Trebamo mijenjati takav sustav u kojem politika sve koordinira tako da odgovara njihovim miljenicima dok oni koji prijave nepravilnosti ostaju prepušteni sami sebi", zaključila je Cvrtila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo