KAKVA MULJAŽA U KUTINI / Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce: Oporba traži ostavke i istragu DORH-a

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Direktorica Eko Moslavine, Adrijana Cvrtila priznala je da je uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca na zahtjev kutinskog gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća

5.9.2021.
13:56
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Prije nekoliko dana, direktorica Eko Moslavine, javnog poduzeća Grada Kutine, Adrijane Cvrtile, priznala je novinarima 24sata da je godinama uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ova te potpisivala ugovore o zapošljavanju koji su služili za kupovinu podrške HDZ-ovom gradonačelniku Zlatku Babiću te njegovom koalicijskom partneru iz HSLS-a Davoru Kljakiću.

Audio snimke i transkripti

Objavljene su i audio snimke koje potvrđuju njene riječi. Na njima se može čuti da Kljakić prijeti direktorici Cvrtili i naređuje joj koga, kada i gdje treba zaposliti uz upute o tome kako treba trošiti novac iz gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnost su izašli i transkripti razgovora s nezavisnim gradskim zastupnikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća Grada Kutine, Draženom Kindermanom, u kojima on tvrdi da je s babićem dogovorio zapošljavanje svog sina u Eko Moslavini. Iako nije prošao ni liječnički pregled za pomoćnog radnika, dobio je posao voditelja, piše 24sata.

Reakcija oporbe

Kutinska je oporba zbog toga zatražila ostavku Babića i Kljakića te istragu USKOK-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujemo kriminalni koruptivni način upravljanja Kutinom vladajuće koalicije HDZ-HSLS!

Još jednom je razotkrivena mreža trgovanja utjecajem, uhljebljivanja, uništavanja gradskih poduzeća i gradske imovine kroz "ispovijest" direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, kojoj pružamo potporu u raskrinkavanju koruptivno-uhljebničke hobotnice u Kutini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporbena koalicija SDP - Hrvatski Laburisti – Nezavisna grupa građana, zbog otkrivenih kaznenih djela traži od gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića da odmah podnesu ostavke na svoje dužnosti", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđen samo Sabo

Iako je ovakvih primjera u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti bilo još, a ovakvo pogodovanje je domaćim zakonima okarakterizirano kao kazneno djelo, pala je samo jedna presuda. Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, zbog podmićivanja gradskog zastupnika osuđen je 2015. na osam mjeseci zatvora, podsjeća 24sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo