LIRSKI OPIS

ŠEKS O HDZ-u I MOSTU: ‘Pregovori su vrlo nježna i plaha biljka, kao srna. Neki čudan zvuk ih može uznemiriti’

Drugi sastanak pregovaračkih timova HDZ-a i Mosta o formiranju parlamentarne većine i sastavljanju nove Vlade komentirali su glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i stranački doajen Vladimir Šeks.

Šeks je za pregovore rekao da su u osjetljivom razdoblju i opisao ih na zanimljiv način.

“Idemo prema proglašenju gospodarskog pojasa”

“Pregovori su vrlo nježna i plaha biljka, kao srna. Neki čudan zvuk ih može malo uznemiriti”, istaknuo je Šeks, ali nije precizirao tko bi bio ‘plaha srna’ u ovim pregovorima, piše Hina.

Glavni tajnik  HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako su se s Mostom usuglasili da se ide prema proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa, ali i da se prije toga provedu sve potrebne radnje kako bi to bilo u cijelosti u interesu Hrvatske.

Na pitanje kako komentira zahtjev Mosta za smanjenjem pristojbe za HRT, a što bi dovelo do smanjenja broja radnih mjesta ali i, primjerice, smanjenja sredstava namijenjenih Hrvatskom audiovizualnom centru ili lokalnim radiopostajama, odgovorio je da su svjesni svih prednosti i nedostataka tog zahtjeva Mosta podsjetivši i da je HDZ u svom predizbornom programu naveo potrebnu korekciju pretplate za HRT.

JANDROKOVIĆ KOMENTIRAO ŠUŠKANJA DA HDZ KONTAKTIRA SA ŽIVIM ZIDOM: ‘Most je naš jedini strateški partner’

“HRT mora proći proces restrukturiranja”

“Svjesni smo da postoje određene zamke u tom prijedlogu. No, svi znamo i da HRT mora proći proces restrukturiranja i da treba pronaći način kako će ta kuća obavljati svoju dužnost javne televizije, ali istodobno i racionalno poslovati. Vodimo računa da rješenje koje će biti konačno ne ugrozi zadaću HRT-a, a to je javna televizija. Ali i da kao i ostale javne ustanove racionalno posluje”, rekao je Jandroković.

Naglasio je da su jučer s Mostom postigli visoku suglasnost oko nekoliko točaka, dok se o nekim stvarima još razgovara. Dodao je i da su razgovori protekli u izvrsnom ozračju ne želeći iznositi detalje.

PLENKOVIĆ O NOVOJ VLADI, MOSTU I POSTIZBORNIM KOMBINACIJAMA: ‘Volio bih da nam se vrati HSS, vrata su im otvorena’

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr