Pupovac: Stradavanja Srba se prešućuju

‘Ni nakon sedamnaest godina nije stvoren prostor za politiku sjećanja u kojoj bi bilo mjesta za stradanje pripadnika i hrvatskog i srpskog naroda’, poručio je Milorad Pupovac povodom obilježavanja ‘Oluje’.

Vrijeme je da se počne stvarati drugačija politika sjećanja i drugačiji odnos prema ratu i ratnom stradanju. Naglašavamo potrebu prisjećanja na sve koji su stradali i patili, sve kojima je učinjena nepravda, Hrvatima od Srba i Srbima od Hrvata, priopćeno je iz Srpskog narodnog vijeća (SNV) u povodu obilježavanja 17. obljetnice Oluje.

”Većina zločina do danas je ostala nekažnjena. Posebno su ostali nekažnjeni zločini sistematskog uništavanja naselja, sistematskog onemogućavanja ili otežavanja povratka i zločini počinjeni prema povratnicima”, naglašava se u priopćenju. SNV ističe kako se žele suprotstaviti godinama prisutnoj politici koja stradanja Srba u 2. svjetskom ratu negira ili relativizira, a stradanja Srba u ovom ratu prešućuje.

”Ni nakon sedamnaest godina nije stvoren prostor za politiku sjećanja u kojoj bi bilo mjesta za stradanje pripadnika i hrvatskog i srpskog naroda, a ni nepunih godinu dana od ulaska Hrvatske u EU nema ravnopravnog tretmana zločina i žrtava”, stoji u priopćenju SNV-a kojeg je potpisao predsjednik Milorad Pupovac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr