POD POVEĆALOM USKOKA / Pokrenuta istraga protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika: Pala zbog 'muljanja'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

USKOK je, nakon provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti

26.4.2024.
14:20
Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

USKOK je pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu zbog sumnje na zloporabu položaja i ovlasti.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenica kao zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom građanskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, s ciljem ishođenja podataka za nekretninu u njezinom privatnom vlasništvu, 9. lipnja 2023. u Zagrebu, putem elektronske pošte od Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Puli, Stalna služba u Rovinju, zatražila dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju. Pritom je neistinito prikazala da dostavljanje elaborata traži za potrebe spisa Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu", navodi USKOK".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sumnjajući u istinitost navoda, Stalna služba u Rovinju Općinskog suda u Puli udovoljila je traženju i bez naplate pristojbe traženi elaborat dostavila na adresu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković: 'Odgovornost za poruke isključivo vidim na DORH-u i USKOK-u'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo