Milanović sve nepopularniji, Vlada gubi podršku

Zoranu Milanoviću popularnost pada i trenutno ga čak 48 posto građana smatra nepopularnim. Pada i podrška politici Vlade protiv koje se izjasnilo 56,7 posto građana. Podržava je, istovremeno, 32,2 posto.

Zoran Milanović je nakon iznimno velike popularnosti srpanj završio s činjenicom da je više onih koji ga doživljavaju nepopularnim, a ne popularnim političarem. Pokazalo je to istraživanje koje je Nova TV provela u suradnji s agencijom Ipsos Puls. Prema tom istraživanju, Milanovića trenutno popularnim ocjenjuje 46 posto građana, a nepopularnim njih 48 posto. Još prije mjesec dana većina od 52 posto građana doživljavala ga je kao popularnog političara.

Josipović postojan, Čačić na dnu

Njegov konkurent Tomislav Karamarko također je izgubio na popularnosti, sada ga podupire 27 posto građana, tri posto manje nego u lipnju. A njegov je problem što ga više ili njih 53 posto doživljava nepopularnim političarem. Ivo Josipović pak sa 77 posto potpore i dalje je najpopularniji političar u zemlji. Slijedi ga Dragutin Lesar s potporom od 53 posto, te Ivan Grubišić s jednakom potporom. Na posljednjem mjestu je očekivano potpredsjednik Vlade Radimir Čačić s potporom od tek 15 posto. Ispred njega je Željko Kerum sa 16 posto.

Prema Crobarometru Vlada i njezina politika trenutačno ne uživaju popularnost. Protiv Vladine politike je 56,7 posto Hrvata, a za 32,2 posto. Ne zna njih 11 posto.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr