'ZAMIJENITE REDOSLIJED RIJEČI'

BAUK UOČIO ŠOKANTAN DETALJ: ‘Kratica jednog ministarstva je ‘Za dom sp’, mijenjajte to odmah’

Nako što je u javnost dospio popis ministarstava u Vladi Andreja Plenkovića, oglasio se ministar uprave u SDP-ovoj vladi, Arsen Bauk koji je, svojom izjavom, mnoge nasmijao.

Hrvatski sabor nakon konstituiranja nastavio je sjednicu na kojoj bi trebali donijeti zakonske izmjene kojima će omogućiti sastavljanje nove Vlade. Nova Vlada sastavit će se na temelju četiriju zakonskih prijedloga prema kojima se predlaže spajanje, pripajanje ovlasti ali i ukidanje nekih dosadašnjih ministarstava.

OSNIVAJU SE RESOR ZA DEMOGRAFIJU I OBITELJ I DRŽAVNI URED ZA SPORT: Evo kojih će 19 ministarstava imati Plenkovićeva Vlada

Vlada će imati 19 ministarstava

Vlada HDZ-a i Mosta na čelu s Andrejem Plenkovićem tako će imat će 19 ministarstava, među kojima i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nema više Ministarstva sporta, Hrvatska dobiva Središnji državni ured za šport. Tako se broj ministarstava smanjuje s 20 na 19, a broj središnjih državnih ureda povećava se s četiri na šest.

Nedugo nakon objave popisa ministarstava u novoj Vladi oglasio se Arsen Bauk, koji je upozorio da je kratica jednog novog ministarstva ‘Za dom sp’, i zamolio da zamijene redoslijed riječi.

Radi se, naime, o  Ministarstvu za demografsku obnovu, mlade i socijalnu politiku, piše N1.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr