REZULTATI ISTRAŽIVANJA: / Znate li koje su boje na automobilima bile najpopularnije u 2016. godini?

Image

Njemački BASF, vodeća svjetska kemijska tvrtka, objavio je rezultate istraživanja trendova boja u europskom automobilskom sektoru za 2016. godinu i pritom otkrio kojim su bojama kupci najskloniji.

28.3.2017.
13:01
VOYO logo

Najpopularnija boja automobila u Europi i u prošloj je godini bila bijela i to s udjelom od 29 posto. Slijede ju crna s 19, odnosno siva s 18 posto zastupljenosti, a koliko su nekromatske boje u 2016. bile popularne najbolje kazuje podatak da je automobila tih nijansi prodano čak 80 posto od ukupnog broja. Što se kromatskih boja tiče, najpopularnija je bila plava s udjelom od deset posto, ispred crvene i smeđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledano prema segmentima, mali automobili najčešće su na tržište dolazili ili bijeli ili u nekoj kromatskoj nijansi, dok tržištem SUV-a dominira siva boja.

Što se raznovrsnosti boja tiče, a konstantno se razvijaju nove i sve više potražuju specijalni efekti na njima kojima bi se individualizirao automobil i naglasilo njegove linije i karakter, tu prednjači plava s više od sto varijanti. Slijedi siva s 90-ak različitih tonova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo