PROŠIRENJE KAPACITETA: / Krenula proizvodnja Teslinih automobila u Europi

Image

Prije nego će predstaviti Teslu X, generalni direktor Tesla Motorsa Elon Musk otvorio je drugu tvornicu u nizozemskom Tilburgu.

29.9.2015.
11:43
VOYO logo

Tvornica u Tilburgu, u kojoj će raditi 180 radnika,a koja je velika oko 50,000 kvadratnih metara, ujedno je i prvi pogon Tesla Motorsa izvan SAD-a. Zahvaljujući proširenju proizvodnje na Europu, budući vlasnici Teslinih vozila na Starom kontinentu manje će čekati na isporuku svog automobila. U Nizozemskoj će se izrađivati luksuzna limuzina Model S i novi crossover Model X.

Prema najavama, svakih tjedan dana iz tvornice u Tilburgu izaći se oko 450 automobila, a maksimalni kapacitet iznosi 1000 vozila tjedno. Inače, ispod krova tvorničke hale nalazi se i test staza dužine 750 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musk neće stati na ovome, potrazi je za lokacijom na kojoj će sagraditi još jednu tvornicu u Europi. U igri je navodno Slovačka koja već ima razvijenu automobilsku industriju. Na europskom tržištu proda se oko 30% ukupne proizvodnje Teslinih automobila. Model S je najtraženiji u skandinavskim zemljama, prije svega u Norveškoj, a dobre prodajne rezultate bilježi i u Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo