Mazdina zvijezda spremna za Pariz

Na ovogodišnjem Paris Motor Showu Mazdin fokus je na nižoj potrošnji goriva i smanjenju štetnih emisija.

31.8.2010.
23:12
VOYO logo

U javnost je puštena samo jedna fotografija, na kojoj vidimo kako njen novi prednji dio sada ima prepoznatljivo Mazdino lice. Tako je i najmanji Mazdin model iz ponude izgledom prilagođen ostalima, a pogotovo svojoj većoj sestri, Mazdi3.

Pored toga, obnovljen je i interijer, motori su dorađeni u skladu s normama Euro V te je uvedena verzija s automatskim mjenjačem Mazdina zvijezda u Parizu bit će potpuno nova Mazda5 od koje se mnogo očekuje, posebice u kombinaciji s novim štedljivim MZ-CD 1.6 dizelskim motorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štedljivi i snažni 1.6 litreni dizelski motor razvija 85 kW/115 KS uz potrošnju od mizernih 5,2 l/100 km i 15% manjom emisijom CO2 u usporedbi sa prethodnim 2,0-litrenim dizelašem. Uz ovaj motor ide i novi 6-stupanjski mjenjač male mase.

Predstavljena će biti i Mazda3 s poboljšanim 1.6 dizelskim motorom. Nudeći više snage i okretnog momenta, uz smanjenu potrošnju goriva i štetne emisije, nova verzija nudi dodatnih 5 kW (7 KS), 12% veći okretni moment, prosječnu potrošnju od 4,4 l/100 km uz emisiju CO2 od 117 g/km, a i uz nju će se isporučivati novi 6-stupanjski mjenjač male mase, izrađen u skladu s Mazdinom filozofijom downsizinga, odnosno olakšavanja automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paris Motor Show najveći je salon automobila u ovoj godini, a svoja vrata otvoriti će prvu subotu u listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo