Dinstani kiseli kupus jednostavan je i brz a pripremu, a možete ga pripremiti s mesom ili bez mesa. Ako ga pripremate s mesom može biti kompletan obrok a ako pripremate dinstani kiseli kupus bez mesa možete ga poslužiti kao prilog.
Sastojci potrebni za pripremu dinstanog kiselog kupusa bez mesa su:
- 500 g kiselog kupusa
- luk
- 3 češnja češnjaka
- papar
- sol
- žlica koncentrata rajčice
- ulje
- peršin
Upute za pripremu dinstanog kiselog kupusa bez mesa:
Ribani kiseli kupus ako je previše kiseo isperite u hladnoj vodi. Dobro ocijedite. Luk, češnjak i peršin sitno narežite.
Na masnoći, najbolje pola mast-pola ulje, popržite sitno rezanu luk. Dodajte rukama dobro ocijeđen kupus i dinstajte 20-tak minuta na tihoj vatri, otklopljeno. Često promiješajte da ne zagori.
Miješajte na vatri još 10-15 minuta, pa ulijte otprilike 2 dl vode. Poklopite i kad prokuha smanjite vatru i kuhajte cca 1,5 sat, često miješajući i po potrebi podlijevajući vodom da ne ostane suho. Nemojte da pliva u vodi, uvijek neka vode bude samo pri dnu posude. Dinstani kiseli kupus bit će bolji što se duže dinsta.
Na pola kuhanja popaprite, dodajte razmućenu rajčicu i po želji sitno rezani peršin. Po potrebi dosolite.