Slažete se?

Mnoge od nas bi razljutili komentari koje je ova žena dobila nakon što je pokazala dlake ispod pazuha

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:06 23.09.2016 / Rubrika:
Foto: Laura De/Florence Lecloux Photographe/Facebook
0
0 dijeljenja

Njezina fotografija izazvala je neočekivane reakcije koje nisu ništa drugo nego zloća

Pokazivanje dlaka ispod pazuha doživjelo je val popularnosti među ženama. Ipak, žene koje ih odluče podijeliti na društvenim mrežama i dalje se suočavaju s mnogim bezobraznim komentarima.

Laura Defalle, belgijska studentica i model, odradila je snimanje u suradnji s Florence LeCloux Photography inspirirano ljepotom ženskog tijela i protiv posramljivanja tijela kao takvog. I sve bi prošlo normalno da Laura nije usput pokazala dlake ispod pazuha, što je, naravno, izazvalo lavinu reakcija.

Laurina fotografija na Facebooku dobila je više od 7000 komentara, a mnogi od njih su bili izrazito neugodni i bez poštovanja poput: “Zbog tebe sam povratila 146 puta.” Pokušala je doprijeti do različitih feminističkih skupina i napokon dobila podršku.

“Ja sam djevojka koja je odlučila sa svojim tijelom napraviti što želi. Često kažemo kako nema više potrebe za feminizmom jer žene imaju dosta prava. Očito je da nemaju. U Belgiji, zemlji koja sebe naziva slobodnom i razvijenom, žena će zbog odbijanja depilacije biti kažnjenja”, kaže Laura.

Laura se ipak depilirala i to zato što je tako ona odlučila, a ne jer su je na to natjerali bezobrazni ljudi. “Nekada se obrijem, nekada ne. Ono što je najvažnije jest da je to samo moj izbor”, napominje Laura.

Bez obzira na sve negativne komentare, Laura nije uklonila sliku nego ju je ostavila da svi vide koliko jedna takva odluka može potaknuti toliko zloće i mržnje u ljudima zbog obične, normalne, prirodne stvari kao što su dlake.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:06 23.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr