Wow 😲

Ljeti se ne odvajamo od njih. Jeste li se ikada zapitale koliko su japanke zapravo opasne?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:21 08.07.2017 / Rubrika:
Foto: dr_tr/flickr
0

Ove će vas činjenice stvarno iznenaditi. Nas bome jesu

Naravno da na ljeto nosimo japanke ili natikače. Ali jesu li one stvarno udobna i prava obuća za naše noge? Huffington Post donosi stručno mišljenje pedijatarice.

Moguće ozljede?

Osim što je normalno da ih nosimo jer nam je vruće, naravno da isto tako želimo pokazati našu novu manikuru na nožnim prstima. Ipak, postoji mnogo razloga zašto bismo japanke trebale baciti u kantu za smeće. Po mogućnosti odmah. Za početak jako su tanke, potplat ne pruža odgovarajuću potporu i kako kaže pedijatrica Jackie Sutera mogu dovesti do raznih ozljeda, kao što su bol u petama, uganuće ili čak upala tetive.

“Prsti, tetive i mišići se naprežu dok hodate kako vam japanke ne bi skliznule s nogu. Uz to ne postoji nikakva potpora koja bi ublažila udarac kod hodanja”, rekla je Sutera. Ne dovodite se u opasnost samo od ozljeda, već i od trajnijih posljedica. “Mislim da je najgore što se može dogoditi prijelom gležnja i stres zbog prekomjernog nošenja japanki”, dodala je pedijatrica.

Nije sve tako crno

Ipak, Sutera kaže kako nisu sve japanke jednako napravljene. Baš kao i sa svim proizvodima, postoje one kvalitetnije i one jeftinije. “Tražite one koje imaju deblji potplat, potporni luk, nešto širi remen i koje su mekane”, naglasila je.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:21 08.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Brutalno iskreno

Glumica o borbi s mentalnom bolešću: ‘Glas u mojoj glavi me uvjerio da je dovoljno konzumirati 300 kalorija dnevno’

Američka glumica Troian Bellisario iskreno je progovorila o mentalnoj bolesti s kojom se bori cijeli život i ispričala kako je ona utjecala te i dalje utječe na njen privatni život, njeno cjelokupno zdravlje, njenu glumačku karijeru... Glumica je napisala i scenarij za film Feed, u kojem sama igra glavnu ulogu, a inspiriran je upravo njenom bolešću koja je i dalje svakodnevno konzumira. Ovo je njena priča i način da se još malo odmakne od tog podmuklog glasa u glavi

Povratak na Net.hr