Dakle, što se dogodi kad kombinirate vino i čokoladu? Magija, eto to se dogodi. Mi smo za vas pronašle koja je točno vina najbolje kombinirati s kojom vrstom čokolade, a ima li boljeg vremena za ovu rajsku kombinaciju od praznika koji nam se približavaju?
1. Chardonnay i bijela čokolada ili jagode umočene u mliječnu čokoladu
Fini chardonnay fantastično se slaže s bijelom čokoladom ili jagodama umočenima u mliječnu čokoladu. Savršeno se nadopunjuju i u vašim ustima napraviti će pravu harmoniju okusa.
2. Pinot Noir i Snickers
Uz Pinot Noir ide bilo kakva kombinacija čokolade i kikirikija, a najednostavniji način da to postignete je da uz bocu vina kupiše i čokoladicu Snickers. Slanoća kikirikija odlično nadopunjuje bogati okus Pinota.
3. Shiraz i čokolada s bademima
Puni okus tamne čokolade naglašava Shiraz koji je poznat po svom smokey okusu. Za dodatnu uživanciju nabavite si tamnu čokoladu s bademima.
4. Brachetto i čokoladne praline
Osvježavajuće slatkasto vino posebno je fino u kombinaciji sa čokoladnim pralinama, najbolje su one od mliječne čokolade.
5. Cabernet Sauvignon i tamna čokolada s malinama
Jedna od najpopularnijih sorti vina na svijetu odlično se slaže s tamnom čokoladom, a maline u ovom slučaju pružaju nužnu kiselost i reskost.
6. Merlot i čokoladice Hersheys
Ova kombinacija topit će vam se u ustima. Hersheys savršeno nadopunjuje poznato crno vino.