Audrey Hepburn svi znamo kao prekrasnu i elegantnu damu, odličnu glumicu i plesačicu, ali jeste li znali da je Audrey bila dosta vješta i u kuhinji?
Njen je sin Sean Hepburn Ferrer u svojoj knjizi Audrey Hepburn, An Elegant Spirit napisao kako je njegova mama, naime, imala "ozbiljnu ovisnost" o ugljikohidratima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
'Spaghetti al pomodoro'
A njeno su omiljeno jelo bili špageti s rajčicom i toliko ih je obožavala da ih je pripremala barem jednom tjedno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sigurne smo da ste sad prilično ogladnjeli i da želite isprobati njen prilično jednostavan recept, koji se nalazi u nastavku. Uživajte!
Sastojci:
- 1 manji luk (narezati)
- 2 češnja češnjaka (narezati)
- 2 mrkve (sitno narezati)
- 2 stabljike celera (sitno narezati)
- 2 velike konzerve Roma rajčice
- 1 veći svežanj svježeg bosiljka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 pakiranje špageta (od pola kile)
- sol (po želji)
- naribani parmezan (po želji)
Priprema:
- U veći lonac stavite luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice te dodajte maslinovo ulje. Zatim uzmite pola svežnja bosiljka i odvojite listove te ih dodajte u lonac. Umak ostavite da lagano krčka oko 45 minuta te pritom povremeno promiješajte (i usitnite rajčice).
- Nakon 45 minuta, kada povrće omekša, ugasite štednjak i ostavite umak da odstoji 15-ak minuta.
- Skuhajte špagete u vreloj vodi (u koju po želji dodajte sol). Zatim ih ocijedite.
- Kušajte umak koji je odstajao i dodajte sol (po potrebi).
- Servirajte špagete uz bogatu količinu umaka, na vrh naribajte parmezan i dodajte ostatak listića bosiljka. Dobar tek! :)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa