Skupo ga plaćamo, a možemo ga napraviti i kod kuće: Evo recepta za domaći maslac od kikirikija

Image
Foto: Thinkstock, 13-Smile

Odličan je na tostu s ploškama banana, s palačinkama, u kolačima ili kao umak za piletinu

28.5.2017.
14:15
Thinkstock, 13-Smile
VOYO logo

Baš zato što se u trgovinama prodaje skup kao suho zlato, mislimo da u njega ide gomila skupih sastojaka. Međutim, izrada ne može biti jednostavnija, a domaća varijanta je uvijek zdravija nego kupovna.

Sastojci:

Image
Image
  • 300 g kikirikija u ljusci
  • 1 žlica suncokretovog ili bademovog ulja
  • prstohvat soli
  • malo cimeta i meda

Priprema:

  1. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite oljušteni kikiriki te ga malo poškropite vodom kako ne bi zagorio.
  2. Pecite ga na 200°C oko 15 minuta ili dok ne dobije smeđu boju te pazite da ne zagori. Kad je gotov, neka se ohladi.
  3. Kikiriki stavite u blender, miksajte dok nije sasvim usitnjen te polako dodavajte ulje, sol, cimet i žličicu meda.
  4. Ako volite da se osjete komadići, u gotov maslac ručno umiješajte šaku usitnjenog kikirikija. Čuvajte ga u hladnjaku do 2 tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo