Uvijek fina

Nemojte je bacati: Evo kako možete iskoristiti čokoladu koja je pobijelila

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 11:19 29.11.2016 / Rubrika:
Foto: GooDween123/Thinkstock
0

Svakome se dogodilo da je otvorio čokoladu kojoj je površina pobijelila

Bjelina na površini se može formirati kada čokolada, dok je uskladištena, omekša toliko da se kristali kakao maslaca otope, a molekule masnoće izbiju na površinu i formiraju nove kristale.

Jednorog čokolada postoji, u sebi ima jestive šljokice i izgleda bolje nego što smo zamišljali

Homemade chocolate

Čokolada se može i ‘ušećeriti’. To se događa kad se voda ili vlaga probiju kroz ambalažu i otope dio šećera iz čokolade. Kad voda ispari, na površini ostaje tanki sloj šećera. Dobra vijest je što se i takva čokolada može koristiti, iako ne kao prije.

Ako pravite neku kremu ili nadjev s takvom čokoladom, bijeli sloj će se ponovno pojaviti. No, možete je koristiti kao dodatak tijestu, a može je se i jesti iako će oni s istančanim nepcem osjetiti razliku.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 11:19 29.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr