I vi perete piletinu vodom prije pečenja? Evo zašto vam to više nikada neće pasti na pamet

Image
Foto: Thinsktock, Karam Miri

Ako ste uvjereni da voda uklanja bakterije, svaki put riskirate zdravlje

24.3.2017.
13:00
Thinsktock, Karam Miri
VOYO logo

Hrana nije kao što je nekada bila, a pogotovo meso na kojem obitavaju milijuni bakterija. Iako živimo s njima, izloženost onima na koje naš organizam nije navikao pogubno je za zdravlje. Jeste li i vi negdje čuli da se spas krije u najobičnijem pranju mesa prije termičke obrade?

Perite ruke i daske!

Image

Naime, na piletini zna obitavati kampilobakterija koja truje hranu, a onda i nas. Bakterija kod priprema mesa ostaje na našim rukama, odjeći, daskama za rezanje (koje obično ne peremo dovoljno temeljito) i tako se vrlo brzo može proširiti na cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina je meso kojem nije potrebna duga termička obrada, ali to ne znači da bismo je trebali ostaviti polu-sirovu. Trik koji će eliminirati sve bakterije: zaledite meso pa ga potom ispecite ili ispržite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo