Brzinski ručak: Pileći file u umaku od jogurta, senfa i pikantnih začina

Image
Foto: Thinkstock

Piletina je lagano i krto meso te se može pripremiti na mnogo brzih i jednostavnih načina

28.7.2016.
11:57
Thinkstock
VOYO logo

Sve što vam treba za ovo jelo su sastojci koje vjerojatno već djelomično imate u hladnjaku: piletina, jogurt i senf. Uz ovakvu piletinu možete poslužiti rižu, tjesteninu ili bilo koji prilog po želji.

Priprema:

  1. Sa 30 dkg pilećeg filea uklonite kožicu i narežite ga. Pecite ga na tavi na malo maslinova ulja te povremeno protresite tavu kako bi se piletina ravnomjerno ispekla
  2. Zatim je prelijte jednim jogurtom, dodajte malu žlicu senfa, sol, papar te curry ili kurkumu ako volite takve začine. Po želji možete dodati i neki drugi začin koji volite.
  3. Sve promiješajte i pirjajte na umjerenoj vatri dok jelo ne postane gušće, što traje otprilike pet minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo