Nedjeljno izdanje

Šest sastojaka, 20 minuta i najbolji brzinski ručak na svijetu

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:00 04.06.2017 / Rubrika:
Foto: budgetbytes/instagram
0

Brzinski nedjeljni ručak. Da, i to je moguće

Ako vam se danas ne da previše mudrovati oko toga što biste kuhali, jer je jednostavno prevruće i provoditi sate u kuhinji vam se čini jako glupom idejom, imamo jednostavno rješenje za vikend ručak – brzinska tjestenina sa špinatom, slaninom i parmezanom. Recept je u nastavku:

Sastojci:

  • 20 dkg slanine
  • 1 manji luk
  • pileći temeljac za juhu (oko pola litre)
  • 250 grama tjestenine po izboru
  • 125 grama svježeg špinata
  • naribani parmezan

Priprema:

  1. Slaninu narežite na tanje trakice i pržite na većoj tavi dok ne postane smeđa i hrskava (bez dodavanja ulja i masnoća). Izvadite slaninu u posebnu posudu, a višak masnoće maknite iz tave (ostavite otprilike jednu žlicu masnoće od slanine za daljnju pripremu jela).
  2. Nasjeckajte luk i dodajte ga na masnoću koja je ostala od slanine i pecite dok ne omekša i postane proziran. Zatim dodajte pileći temeljac, a u sve dodajte nekuhanu tjesteninu i poklopite tavu. Pustite da voda zakipi na najjačoj vatri, a kad zakipi, sve sastojke lagano promiješajte i smanjite vatru te pustite da se tjestenina kuha još 10-ak minuta (s poklopcem na tavi).
  3. Svako toliko miješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila za tavu. Nakon 10 minuta, tjestenina bi trebala biti kuhana (i trebala bi upiti temeljac, no na dnu će ostati onaj najfiniji dio umaka koji je nastao od sokova u tavi).
  4. Kad je tjestenina kuhana, u tavu dodajte listove svježeg špinata i miješajte dok špinat malo ne povene. Začinite začinima po želji. U sve ponovno vratite prženu slaninu, pospite naribanim parmezanom, promiješajte i poslužite. Dobar tek! :)
Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:00 04.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr