Gozba i za nepce i za oči

Brzinski ručak: Vijenac od lisnatog tijesta punjen šunkom, pršutom i sirom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:08 20.09.2016 / Rubrika:
0
0 dijeljenja

Ovaj veličanstven vijenac nećete željeti dijeliti

Ako ste se zasitili pizze, a opet volite punjena tijesta, vjerujemo da ćete jednako uživati i u okusu ovog jela, ali i u trenutku kada ga izvadite iz pećnice.

Sastojci:

 

  • 450 g lisnatog tijesta
  • 110 g mozzarelle
  • 120g feferona
  • 10 listova bosiljka
  • 150g salame
  • 150g šunke
  • 110 g pršuta
  • naribani sir
  • sol, papar
  • maslinovo ulje i balzamski ocat za umak (po želji)

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Izvaljajte i izrežite tijesto na dugačke trokute i slažite ih u krug 3 puta (najbolje oko neke okrugle posude) tako da se sloejvi preklapaju.
  2. Oko posude na tijesto u krug poslažite naribani sir, na njega feferone, zatim bosiljak, salamu, šunku, pršut te začinite po želji solju i paprom.
  3. Vrhove tijesta prebacite prema unutra, znači preko nadjeva i čvrsto spojite sa sredinom da dobijete vijenac. Pecite u pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:08 20.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr