Neobično, a prefino

Brzinski ručak: Tjestenina u umaku od rajčice s bosiljkom, đumbirom i kikirikijem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 04.01.2017 / Rubrika:
Foto: gusach/Thinkstock
0

Klasična tjestenina s umakom od rajčice na malo egzotičniji način

Jako dobro znate da se tjestenina odlično sljubljuje s umacima i da nije potrebno puno vremena da je se pripremi, a voli je skoro svatko. Najklasičniji su, naravno, špageti s umakom od rajčice, a još je bolje ako su u pitanju svježe rajčice, kao što je to u današnjem receptu. Da sve bude malo zanimljvije, uklopite par nesvakidašnjih sastojaka i oduševit ćete se okusom.

Sastojci:

  • špageti
  • 1-2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 luka narezanog na kockice
  • 500 gr cherry rajčica
  • sol, papar, svježi bosiljak
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 šalica pečenog kikirikija

Priprema:

 

  1. Na maslinovo ulje u dublju tavu dodajte đumbir, češnjak i luk i dinstajte dok se sastojci ne opuste i zamirišu.
  2. Dodajte nascjekane rajčice i začinite s malo šećera (da ubije kiselinu), soli i papra. Kuhajte, povremeno miješajući dok se rajčice ne počnu raspadati.
  3. Sklonite s vatre i začinite nascjekanim bosiljkom, vrućim sezamovim uljem i balzamičnim octom.
  4. Skuhajte tjesteninu, a kada je gotova, sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala. Vratite je u posudu, polijte je umakom i s malo preostale vode te dobro promiješajte.
  5. Na kraju je pospite pečenim kikirikijem. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 04.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr