Brzinski ručak: Tjestenina s radičem i inćunima

Image
Foto: Instagram

Radič je prilično podcijenjena namirnica, a tako odlično paše na salatu ili s tjesteninom

2.9.2016.
11:56
Instagram
VOYO logo

Ako radič jedete samo na salatu i to tu i tamo, vrijeme je da mu posvetite cijelo konkretno jelo. Za lagani petak odlučili smo spojiti crveni radič s inćunima i tjesteninom.

Sastojci:

  • 5-6 slanih inćuna
  • 2 manje glavice crvenog radiča
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • 300 g tjestenine po izboru
  • maslinovo ulje
  • papar, parmezan

Priprema:

  1. Na maslinovo ulje staviti cijele inćune te ih miješanjem pretvorite u pastu. Dodati nasjeckan češnjak te natrgan radič.
  2. Podliti s malo vode i bijelim vinom te pustiti da se dinsta, odnosno da radič potpuno uvene.
  3. Na kraju začiniti s malo papra, a sol ne dodavati jer su inćuni slani. Skuahti tjesteninu te ju umiješati u inćune.
  4. Po serviranju poškropiti s malo maslinova ulja te puno naribanog parmezana. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo