Ako radič jedete samo na salatu i to tu i tamo, vrijeme je da mu posvetite cijelo konkretno jelo. Za lagani petak odlučili smo spojiti crveni radič s inćunima i tjesteninom.
Sastojci:
- 5-6 slanih inćuna
- 2 manje glavice crvenog radiča
- 3 češnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- 300 g tjestenine po izboru
- maslinovo ulje
- papar, parmezan
Priprema:
- Na maslinovo ulje staviti cijele inćune te ih miješanjem pretvorite u pastu. Dodati nasjeckan češnjak te natrgan radič.
- Podliti s malo vode i bijelim vinom te pustiti da se dinsta, odnosno da radič potpuno uvene.
- Na kraju začiniti s malo papra, a sol ne dodavati jer su inćuni slani. Skuahti tjesteninu te ju umiješati u inćune.
- Po serviranju poškropiti s malo maslinova ulja te puno naribanog parmezana. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa