Brzinski ručak: Tjestenina s radičem i inćunima

Image
Foto: Instagram

Radič je prilično podcijenjena namirnica, a tako odlično paše na salatu ili s tjesteninom

2.9.2016.
11:56
Instagram
VOYO logo

Ako radič jedete samo na salatu i to tu i tamo, vrijeme je da mu posvetite cijelo konkretno jelo. Za lagani petak odlučili smo spojiti crveni radič s inćunima i tjesteninom.

Sastojci:

  • 5-6 slanih inćuna
  • 2 manje glavice crvenog radiča
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • 300 g tjestenine po izboru
  • maslinovo ulje
  • papar, parmezan

Priprema:

  1. Na maslinovo ulje staviti cijele inćune te ih miješanjem pretvorite u pastu. Dodati nasjeckan češnjak te natrgan radič.
  2. Podliti s malo vode i bijelim vinom te pustiti da se dinsta, odnosno da radič potpuno uvene.
  3. Na kraju začiniti s malo papra, a sol ne dodavati jer su inćuni slani. Skuahti tjesteninu te ju umiješati u inćune.
  4. Po serviranju poškropiti s malo maslinova ulja te puno naribanog parmezana. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo