Za prste polizati

Brzinski ručak: Svinjski kotleti u marinadi od senfa i meda

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:23 06.12.2016 / Rubrika:
Foto: mish_mash_recipes/Instagram
0

Uz ovaj umak svinjetina je još ukusnija i mekša

Ova kombinacija sastojaka možda nije uobičajena, ali će vas oduševiti. Kotletima će dati novu dimenziju i bogat okus.

Sastojci:

 

  • četiri svinjska kotleta
  • 2 pune žlice majoneze
  • 2 žlice Dijon senfa
  • 2 žlice meda
  • češnjak u prahu
  • crvena paprika u prahu, sol, papar

Priprema:

 

  1. Pomiješajte majonezu, senf, med, češnjak u prahu, crvenu papriku, sol i papar kako biste dobili umak.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Svaki kotlet osušite papirnatim ubrusom te začinite s malo soli i papra.
  3. Na malo ulja zapecite kotlete na naglo sa svake strane. Smjestite ih u namašćenu posudu za pečenje te ih premažite umakom.
  4. Pecite oko 30 minuta. Kad su skoro gotovi pojačajte pećnicu na najjače i pecite još oko 5 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:23 06.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr