Prefino!

Brzinski ručak: Štruca na trganje od piletine, sira i pikantnog umaka

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:39 05.12.2016 / Rubrika:
Foto: Tastemade
0

Za ponedjeljak vam baš treba nešto ovako

Ovoga puta za vas imamo nešto malo drugačije za što smo sigurni da će vas oduševiti. Ovo jelo koje lako možete nositi na posao brzo se sprema i još je bolje ako vam je od dana prije ostalo piletine.

Odlično je i kao snack, ali i kao bogat obrok. Malo smo ga prilagodili našim krajevima, ali svejedno je za prste polizati. Navalite!

Sastojci:

 

  • tijesto za pizzu
  • 280 kuhane ili pečene piletine natrgane na komadiće
  • puna šalica koncentrata rajčice
  • žlica balzamskog octa
  • naribani sir (gauda, cheddar; količina po želji)
  • češanj češnjaka
  • stručak poriluka
  • malo otopljenog maslaca (dvije deblje šnite)
  • sol, peršin, chilli

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C tepočnie s umakom. Pomiješajte pola šalice rajčice, nasjeckani češnjak, nascjeckani zeleni dio poriluka, malo maslaca i balzamski ocat te ih začinite s malo šećera (protiv kisleosti), soli i chillija.
  2. Piletinu pomiješajte s umakom i naribanim sirom. Razvaljajte tijesto za pizzu u veliki kvadrat te ga izrežite na manje kvadrate (3×3),; trebali biste dobiti 15 kvadrata tijesta.
  3. Svaki kvadrat premažite s ostatkom maslaca te stavite jednu žlicu nadjeva. Slažite ih jedan na drugi te ih potom polegnite u duguljasti namašćeni kalup za pečenje.
  4. Prelijte ostatak umaka po tijestu te posipajte naribanim sirom. Pecite oko 40-50 minuta te kad je pečeno posipajte peršinom. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:39 05.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr