Jednostavna, a ukusna

Brzinski ručak: Sočna mesna štruca

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:34 10.11.2016 / Rubrika:
Foto: ALLEKO/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Mesna štruca napravi se za čas, a od nje se može najesti cijela obitelj

Tradicionalno jelo koje ne zahtijeva neke posebne vještine u kuhinji pa je dobar izbor za ručak i za one koji se baš i ne snalaze s namirnicama.

Sastojci:

  • 2 nasjeckana luka
  • 900 g mljevenog mesa
  • 115 ml kečapa
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 3 žlice senfa
  • 2 umućena jaja
  • 2-3 žlice krušnih mrvica
  • sol, papar, peršin

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke, najbolje rukama kako bi se dobro sjedinili.
  2. Soli i papra stavite koliko mislite da će vam odgovarati; obično je dosta veći prstohvat.
  3. Od ove smjese možete napraviti jednu veliku ili dvije male štruce, kako vam je po volji. Smjesu smjestite u kalup za pečenje i pecite oko sat vremena. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:34 10.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr