NEŠTO TRADICIONALNO

Brzinski ručak: Sekelji gulaš s pire krumpirom koji će vas ugrijati na hladan ponedjeljak

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:36 14.11.2016 / Rubrika: ,
Foto: vegprojekt/Instagram
0
0 dijeljenja

Fino jelo s kiselim kupusom

Vrijeme je kiselog kupusa, a osim sarme od njega možete napraviti i fini sekelji gulaš.

Ovo mađarsko jelo svatko priprema na svoj način, neki ga pripremaju s kiselim vrhnjem, neki bez, ali u svim je varijantama jako ukusan.

I ugrijat će vas na ovaj hladni ponedjeljak!

Sastojci:

 

  • 0,5 kilograma svinjskog buta
  • 1 luk
  • 0,5 kg kiselog kupusa
  • crvena paprika, sol, papar, vegeta
  • ulje (ili mast)

Priprema:

 

  1. Luk narežite na sitne kockice i prepržite na ulju ili masti. Na preprženi luk dodajte svinjetinu narezanu na kockice i ostavite da se krčka 10 minuta.
  2. Dodajte začine po želji (crvenu papriku, papar, sol i vegetu), a zatim u zdjelu ubacite i kiseli kupus narezan na tanje trakice.
  3. Sve dobro promiješajte, dodajte vodu po želji i ostavite da se krčka još 20-ak minuta (dok voda ne ispari).
  4. Poslužite s pire krumpirom, kuhanim krumpirom ili nekim drugim prilogom, a po želji možete dodati i žlicu kiselog vrhnja (ali i ne morate). Dobar tek!
Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:36 14.11.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr