Brzinski ručak: Rižoto s bundevom i parmezanom

Image
Foto: Thinkstock, Minerva Studio

Petak je dan za nešto lagano, a zašto to ne bi bio rižoto?

17.2.2017.
12:00
Thinkstock, Minerva Studio
VOYO logo

Slatka bundeva i riža slažu se kao prst i nokat, a ako ih oplemenite finim začinima, uživat će i vaš želudac i vaše nepce.

Sastojci:

  • 500 - 600 g zrele bundeve narezane na kockice
  • 1,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 300 g riže
  • maslac
  • 50 g svježe naribanog parmezana
  • sol, papar, kadulja

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte mu bundevu i kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta povremeno miješajući.
  2. Izdvojite trećinu bundeve, a ostatak sameljite u blenderu dok smjesa ne postane glatka, dodavajući po potrebi toplu vodu dok nije poput pirea.
  3. Na maslacu malo popržite rižu i podlijte je temeljcem, neprestano miješajući. Kad riža malo omekša, dodajte malo pirea od bundeve i miješajte.
  4. Dodajte ostatak narezane bundeve, začinite te miješajte dok rižoto nije kremast, a riža kuhana (ne smije biti prekuhana). Posipajte je parmezanom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo