Na drukčiji način

Brzinski ručak: Rižin burger s tunom (koji nije baš tako komplicirano za napraviti)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:49 19.09.2016 / Rubrika:
Foto: tasty/Instagram
0
0 dijeljenja

Vrijeme je za nešto malo drugačije

Volimo burgere, tu nema puno filozofije, ali nije svaki burger isti, a ni ne treba biti. Možda se niste ni sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo, a danas vam donosimo upravo takav recept za slasan burger od riže s tunom.

Sastojci (za 3 osobe):

 

  • 3 žlice majoneze
  • 3 konzerve tune
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • pola žličice papra
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 luka
  • 800 g riže
  • soja umak
  • 1 avokado
  • list nori alge (po želji)
  • povrće po želji

Priprema:

 

  1. U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, sezamovo ulje, papar, limunov sok i luk. Smjesu stavite u hladnjak neka stoji barme pola sata.
  2. U okruglu posudu (npr. kalup za creme brulee) stavite plastičnu foliju i u nju rižu koju ste prethodno skuhali. Oblikujte burgere od riže.
  3. Premažite ih soja umakom i pržite na sezamovom ulju dok nisu hrskavi sa svake strane.
  4. Kad su gotovi, slažite ih na uobičajen način: riža, smjesa od tune, narezani avokado ili povrće po želji te poklopite s drugim ‘odreskom’ od riže.
  5. Možete ih jesti same ili ih zamotati u nori algu. Dobar tek!

 

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:49 19.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr