Morsko na drukčiji način

Brzinski ručak: Ražnjići od tune, tikvica i paprike u marinadi od naranče

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:55 21.10.2016 / Rubrika:
Foto: alisonlewis/Instagram
0
0 dijeljenja

Tuna je uvijek zdrava opcija, a pogotovo će vas oduševiti u današnjoj izvedbi

Riba poput tune obično se poškropi limunom za još bolji okus, ali da sve ne bi bilo dosadno, ovoga puta smo se odlučili utopiti je u marinadi od naranče i finih začina. Sigurno nećete odoljeti ovim šarenim ražnjićima.

Sastojci:

 

  • 2 dcl soka od naranče
  • 2-3 odreska svježe tune
  • 2 tikvice
  • 1 paprika
  • 1 crveni luk
  • sol, papar, kumin
  • crvena mljevena paprika
  • peršin, češnjak u prahu
  • maslinovo ulje

Priprema:

 

  1. U maloj posudi pomiješajte sok od naranče, 2 žlice maslinova ulja, kumin, crvenu papriku, češnjak i peršin.
  2. Posolite tunu s obje strane te je marinirajte mješavinom od naranče i ostavite barem 20 min.
  3. Narežite tikvice, luk i papriku na manje komade te ih začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
  4. Tunu narežite na slične komade kao i povrće te slažite na štapiće. Pecite na gril tavi oko 5 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:55 21.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr