Brzinski ručak: Quinoa na meksički način

Image
Foto: Thinkstock, nata_vkusidey

Quinoa je zdrava namirnica koja može biti odlična i kao prilog i kao glavno jelo

22.2.2017.
12:00
Thinkstock, nata_vkusidey
VOYO logo

Kako uskoro dolazi proljeće, vrijeme je da se prebacimo na nešto laganiju hranu kako bismo odteretili organizam. Za ovaj ručak dovoljno vam je 20 minuta, a prijat će vam i nije težak za želudac.

Sastojci:

  • 1 šalica quinoe
  • 5 cherry rajčica
  • povrtni temeljac
  • kukuruz
  • 2 češnja češnjaka
  • konzerva crnog graha
  • 1 avokado
  • sok jedne limete
  • sol, papar, chilli, peršin

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz.
  2. Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo